Els comerciants de Mataró es preparen per l’arribada del “Corte Inglés”

Ahir es va signar un acord entre vuit agrupacions de comerciants i marxants de la ciutat i l’ajuntament com a mesura per garantir la competitivitat del comerç davant la imminent arribada d’una gran cadena, on s’apunta el nom de “el Corte Inglés”, dins el nucli urbà de la ciutat.

L’entrada d’aquesta empresa s’ha qualificat pels signants com a "locomotora comercial de gran format” i per aquesta raó s’han signat dos convenis per establir compromisos per la protecció del comerç autòcton, petit i mitjà, de la ciutat. Els acords es convertiran en un annex del Programa d’Orientació per als Equipaments Comercials (POEC), que s’acaba d’aprovar.

El primer dels convenis de col·laboració recull els acords destinats garantir la competitivitat del comerç urbà presos per l’Ajuntament, la Unió de Botiguers, Comerç Mataró Centre, Cerdanyola Comercial, l’Associació Centre Comercial Plaça de Cuba i Rodalies, l’Associació de Venedors Plaça Gran i Rodalies, La Gran Botiga i l’Associació de Marxants del Maresme. En qualitat d’adherit, també s’ha signat l’acord l’entitat Nou Centre Nou Parc.

El segon dels convenis tracta específicament dels acords destinats a millorar i modernitzar els mercats setmanals de venda no sendentària i, per tant, els signen representants de l’Ajuntament i de l’Associació de Marxants del Maresme.

Redacció // Freqüència Iluro