Un informe confirma l'alentiment de l'economia a Mataró

Aquest dimarts va ser presentat el nou Informe de Conjuntura Socioeconòmica de Mataró, per part de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM). En aquest estudi, s'analitzen el conjunt d’indicadors socials i econòmics referents a la ciutat fins al primer trimestre de 2002.

Dades de l’Informe de Conjuntura
Mataró no pot aïllar-se de l'ambient econòmic desfavorable que s’està vivint, i això queda reflectit en bona part dels indicadors que es recullen en l’Informe de Conjuntura Socioeconòmica número 12. Per posar un exemple, en l'apartat de consum, el nombre total de turismes matriculats acumulats anualment fins el primer trimestre de 2002 ha estat de 4.391, el que suposa un 3,45% menys que l'any anterior.

Amb l'excepció del sector de la construcció, l’activitat empresarial reflexa una conjuntura econòmica desfavorable sobretot pel que fa a una davallada del nombre d’assalariats en el darrer any del 0,6%, fet que no es produïa des del 1996. Les empreses també han reduït el seu ritme de creixement per sota de l'1 per cent (0'6%), mentre que un any abans aquest indicador es trobava prop del 3'5%.

Augment de l'atur
Aquesta realitat gens optimista, es reflexa també en un augment de l'atur, que ha pujat fins al 6'8 per cent, augmentant més entre els homes. El destacable augment del nombre de treballadors afectats per expedients de regulació, que pràcticament s'han multiplicat per set, és una clara mostra del retrocés del mercat laboral mataroní. Tampoc la sinistralitat laboral ha sofert cap millora, ans al contrari, ja que s'han registrat 2.368 accidents, un 4'4 per cent més que l'any 2000.

Redacció// Freqüència Iluro