L’ajuntament multarà les empreses que incompleixin la normativa de gestió de residus

L’ajuntament imposarà una sanció econòmica a aquelles empreses que incompleixin la normativa sobre gestió de residus que va entrar en vigor el mes de gener. Durant el primer semestre de l’any, l’ajuntament ha fet una campanya informativa per a empreses i comerços. A partir d’ara, l’Ajuntament denunciarà els incompliments de l’ordenança municipal.

La primera fase de la campanya sancionadora anirà dirigida als industrials que, segons la llei, estan obligats a gestionar els residus amb els seus propis mitjans. Per tant, no poden utilitzar el sistema domèstic de tractament de brossa. Les empreses que incompleixen la normativa provoquen problemes de saturació dels contenidors, l’acumulació de deixalles a la via pública i l’encariment de la recollida.

A partir d’ara els inspectors municipals, la policia local o qualsevol veí pot denunciar una empresa sospitosa d’incomplir la normativa. Les multes que hauran de pagar els infractors oscil·len entre els 120 i els 60.000 euros, depenent del grau d’infracció.

Jornada informativa per a empreses
L’Ajuntament ha organitzat una jornada informativa adreçada a als empresaris i tècnics, especialment del món del tèxtil, el comerç i la construcció. La sessió informativa, que porta per títol “Reptes ambientals a l’empresa”, serà gratuïta i tindrà lloc el dia 21 d’octubre a l’Escola Univesitària Politècnica de Mataró. Amb aquesta iniciativa, es pretén conscienciar als empresaris de la necessitat de tractar els residus correctament, en el marc d’una ciutat sostenible.

Redacció// Freqüència Iluro