Indústria dóna més de 3 milions d’euros a Mataró per projectes de noves tecnologies i innovació

Els beneficiaris seran la Fundació Tecnocampus per la nau Minguell, la Fundació El Maresme i VisualSonora pel projecte Codetickets

Mataró rebrà ajuts per un total de més de 3 milions d’euros per a projectes relacionats amb les noves tecnologies com a part del programa Avanza que atorga el Ministeri d’Indústria. Alícia Romero, presidenta de la Fundació TecnoCampus; Esteve Buscà, Cap de l’Àrea d’Innovació i Desenvolupament de la Fundació Maresme; i David Rocasalbas, Director de Codeticket, han estat presents durant l’anunci i presentació dels ajuts que s’ha fet aquest matí a la seu de l’IMPEM. L’ajut més gran se l’emporta la Fundació Tecnocampus, un total de 3 milions d’euros, destinats a rehabilitar la nau Minguell i posar-hi en marxa un centre del coneixement relacionat amb la indústria audiovisual. D’aquesta manera, TecnoCampus gestionarà l’espai un cop acabin les obres. Aquests ajuts són especialment rellevants tenint en compte que no caldrà recórrer al finançament privat per dur a terme el projecte de la nau Minguell. La gestió de la nau Minguell correspondrà a TCM Audiovisual, un centre de difusió tecnològica reconegut pel CIDEM i vinculat a la Fundació TecnoCampus.Altres ajuts D’altra banda, també en el marc del Pla Avanza, ha rebut una subvenció el Centre per a la Innovació Tecnològica Aplicada a les Persones (CITAP). Aquest centre, que impulsen i gestionen conjuntament la Fundació Maresme, la Fundació Tecnocampus i la Politècnica de Mataró, crearà amb aquests recursos una comunitat virtual per a persones amb dependències i discapacitats: un portal web totalment accessible on tothom qui ho vulgui podrà  compartir solucions, materials i informació sobre l’accés a recursos educatius, sociolaborals i d’integració a la comunitat. Per últim, el pla Avanza també ha concedit una subvenció a VisualSonora per la creació de Codetickets. L’ajut és per desenvolupar una solució informàtica global destinada a la producció, venda on-line i seguiment i de control de bitllets electrònics (com ara entrades per a espectacles).

El programa AvanzaEl Subprograma Avanza Continguts 2008 s’orienta a potenciar la creació de continguts i serveis digitals i a impulsar el desenvolupament de centres de coneixement que creïn entorns favorables per al desenvolupament de la societat de la informació. En la línia concreta d’ajuts del Pla Avanza, la que finança projectes de centres relacionats amb les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), els ajuntaments de Mataró i Granollers són els únics de Catalunya que han obtingut ajuts.