Mataró crea una incubadora per desenvolupar els projectes empresarials dels estudiants

Es vol crear un centenar d'empreses

 

 

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) crearà aquest any 2008, molt possiblement passat l'estiu, una incubadora dedicada a desenvolupar els projectes empresarials que, en forma de treball, elaboren els estudiants d'universitat o de cicles formatius de la ciutat. Aquesta 'preincubadora', com l'anomena la presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero, vol aconseguir 'fer créixer' el teixit empresarial de Mataró, complementant la tasca que fa l'actual incubadora amb els emprenedors locals i comarcals. Segons dades de l'IMPEM, cada anys es reben entre 700 i 800 emprenedors i s'aconsegueixen crear un centenar d'empreses, sobretot del sector serveis, comerços i de base tecnològica. 
 
Els projectes de recerca que molts joves de Mataró fan a través dels batxillerats i dels cicles formatius volen ser aprofitats per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica per crear noves empreses. La presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero, diu que 'no es pot desaprofitar aquesta feina' i assegura que alguns professors ja han comentat sovint que molts dels treballs són 'projectes realitzables'.
Primer una 'preincubadora' 
El mecanisme que utilitzarà l'IMPEM per desenvolupar els projectes empresarials dels estudiants serà una 'preincubadora' que començarà a funcionar aquest mateix any, molt possiblement passat l'estiu coincidint amb l'inici dels cursos, i que complementarà la tasca de l'existent incubadora empresarial per a emprenedors. Cada any aquest espai serveix per crear un centenar d'empreses. Alícia Romero ha explicat els primers detalls d'aquest nou projecte de l'IMPEM durant la presentació d'un concurs per a estudiants, precisament amb l'objectiu de fomentar l'emprenedoria entre aquest col·lectiu. 'Aprendre a Emprendre', així es diu el concurs, premiarà el millor pla d'empresa i la millor idea de negoci que es presentin.