Rolando Villazón

És un dels cantants d'òpera amb majors dots interpretatives de l’actualitat

Blocs, sons epoca-ronaldo villazon

Rolando Villazón, tenor nascut a la ciutat de Mèxic l’any 1972, és internacionalment reconegut en els grans teatres del món, per les seves esplèndides representacions d’òpera.


Villazón havia estudiat música i dansa, abans d’endinsar-se en el món de l’òpera, sota la supervisió del mestre i baríton Arturo Nieto. Les primeres actuacions del tenor mexicà, atreien l’atenció de la crítica i del públic, però li mancava l’èxit que el consagrés com a tenor.

Aquest èxit li va arribar amb l’òpera La Traviata del compositor Verdi amb la soprano russa Anna Netrebko, obtenint elogioses crítiques. El seu repertori abasta l’òpera romàntica del segle XIX, però en els darrers temps s’ha introduït també en el difícil repertori de l’època barroca del segle XVIII. En totes les obres que interpreta es pot destacar la seva mesura i moderació en el cant, amb un timbre nítid de veu i molt personal. Amb el seu intens treball i estudi, aconsegueix l’aproximació a una autèntica versió històrica de cada estil musical que interpreta.

Rolando Villazón esdevé un dels cantants amb majors dots interpretatives de l’actualitat, per la qual cosa va personificar el rol de Rodolfo a l’òpera la Bohème, en una versió filmada juntament amb Anna Netrebko. La parella artística Villazón –Netrebko esdevé, segons la crítica musical actual, la parella estel·lar de l’òpera, amb una gran compenetració i química a l’escenari.

La temporada 2010-2011, el tenor va reprende la seva activitat professional, després d’haver passat tota una època amb problemes de salut, relacionats amb les cordes vocals.

Maria Teresa Julià

Clavecinista i concertista. Especialitzada en la recerca de la música antiga.