... la Col·lectiva Sant Lluc 2017

Àlvar Sàez - Historiador de l’Art i Gestor Cultural

Blocs, parlem de - colectiva sant llucL’Ateneu Fundació Iluro de Mataró presenta, del 20 de setembre al 5 de novembre de 2017, la Col·lectiva Sant Lluc 2017 organitzada per l’As-sociació Sant Lluc per l’Art.


El Sant Lluc s’ha convertit amb els anys en la cita obligada de l’art mataroní i maresmenc. Tothom coneix a tothom, la curiositat de veure l’obra de l’amic o conegut que pinta, aquells artistes que hom segueix o una sala que s’omple el cap de setmana, conviden a la visita.
Els mals d’aquesta col·lectiva s’han comentat moltes vegades, peces que en qualsevol altre espai no estarien exposades per manca de qualitat, un horror vacui que omple els espais, massa obra en definitiva, i un popurri d’eixos temàtics: col·lectiva Sant Lluc, artista convidat, In Memoriam, obra dels batxille-rats artístics Escola Pia Santa Anna o Institut Alexandre Satorras, fan que un navegui en moltes aigües.
Els espais expositius no respiren, però entre les virtuts de la gent que organitza aquesta col·lectiva està donar cabuda al màxim d’exponents artístics i no tan artístics de Mataró i comarca. Més de 90 participants i més de 100 obres conformen la mostra del Sant Lluc d’enguany, en la planta baixa de l’Ateneu Iluro. La fidelitat a una filosofia per

Àlvar Sàez

Doctor, Historiador de l'Art i Gestor Cultural.