... El Taller dels Edus

Àlvar Sàez - Historiador de l’Art i Gestor Cultural

Blocs, parlem de - el taller dels edusMataró és una ciutat mancada d’iniciatives culturals públiques, sigui per motius de recursos econòmics, humans o d’edificis arquitectònics per dur-les a terme.


El que s’hi ha fet són projectes privats que intenten suplir-les. Aquest és el cas del Taller dels Edus. Un pintor, Eduard Novellas, i un escultor, Eduard Casademont, s’ajunten per tirar endavant un espai on es barreja la part creativa i de producció de pintura, escultura i serigrafia més la de compartir coneixements artístics i d’estampació artesana.

És el moment de la polivalència: creació, experimentació, docència i exhibició de les obres produïdes. Recordem que ciutats com Berlín, Amsterdam, Londres, etc., busquen espais on es conjuminin tots aquests elements més les sinergies pròpies que es poden contemplar amb fotògrafs, dissenyadors i altres professionals afins al sector artístic.

En paraules dels mateixos emprenedors: "No només treballem amb el nostre propi segell, sinó també en obrir nous canals de comunicació i difusió artística, a la nostra ciutat i fora d’ella". El treball en xarxa es fa indispensable per a l’èxit d’aquests productes culturals.

Un dels plats forts és el taller serigràfic destinat a la producció d’obra gràfica i les seves diferents disciplines. Aquest està destinat a artistes, dissenyadors i aprenents. Les produccions serigràfiques s’intentaran exhibir en galeries d’art, sales municipals, museus, centres cívics, etc.

Àlvar Sàez

Doctor, Historiador de l'Art i Gestor Cultural.