... Raúl Capitani

Àlvar Sàez - Historiador de l’Art i Gestor Cultural

Blocs, parlem de - raul capitani
L’Ateneu Fundació Iluro ens presenta, fins al 31 de desembre de 2016, l’exposició Raúl Capitani. Expressió, humanisme i compromís.


Raúl Capitani -nascut a Mendoza (Argentina) l’any 1941 i havent viscut a Mataró des de l’any 1979 fins a la seva mort el 2016-, ens deixa un bagatge artístic de primer ordre.
El mestre del gravat en la composició, en l’expressivitat, en la creativitat, en l’apropament a l’ésser humà, en la reflexió social, en anar més enllà en definitiva. L’artista que supera les etiquetes del cubisme, del surrealisme, del neoexpressionisme, del muralisme mexicà, etc.
Capitani, gran coneixedor de la mitologia clàssica, es mostra sensible i aporta un nou llenguatge artístic a allò que representa. El mateix fa tractant els personatges de la literatura clàssica, el seu Quixot és únic, perquè única és la seva mirada personal.
El treball de Raúl Capitani mostra l’artista inquiet, en constant evolució. El seu era un taller d’experimentació, de trobar noves formes, llenguatges i interioritats del seu quefer. Sentiments, emocions, sensacions, pensaments, records es troben barrejats i ben disposats en el temps i l’espai.

Trobem també la crítica social a la deshumanització de l’home, de les societats, de les cultures. El seu és un compromís amb i per a l’ésser humà; amb la justícia, la pau, la llibertat, etc., finalment la lluita per un món més just i solidari.
             
 
 

Àlvar Sàez

Doctor, Historiador de l'Art i Gestor Cultural.