... www.culturamataro.cat

S'estrena nova web per mostrar l’activitat cultural de la nostra ciutat

Blocs, parlem de - culturamataro.cat

En el segle XXI un bon projecte, producte o programació cultural, ha de comptar a posteriori amb una bona difusió. Quantes bones propostes es queden en un tinter perquè la part de donar-les a conèixer és quasi inexistent.


És més, en la proposta econòmica de qualsevol projecte cultural, es recomana deixar un romanent important per dedicar-lo a la difusió, comunicació, promoció, màrqueting, etc., del mateix. Això pot ser garantia d’èxit.

Una de les parts que mancava més en la Regidoria de Cultura del nostre ajuntament era aquesta. Es posa, doncs, un pilar important amb l’estrena de la nova web per mostrar l’activitat cultural de la nostra ciutat amb l’adreça  www.culturamataro.cat.
 En el segle de les noves tecnologies, del 2.0, de les TIC, de les xarxes socials, dels posicionaments a internet, de les webs i els blogs, es perd el tren quan les directrius no van en aquest camí.

Per un altre costat, en un mil·lenni que apostarà per la sostenibilitat, s’obre una porta rellevant envers l’estalvi de paper, l’energètic i el mediambiental amb la utilització d’aquestes tecnologies en pro de donar a conèixer l’oferta cultural de Mataró.
 No hem d’oblidar, però, el “manteniment” de la informació. S’haurà d’actualitzar de manera objectiva, clara i diària.

Recordem que l’activitat administrativa pública ha de garantir el desenvolupament de les manifestacions culturals, pel seu dret d’accés i pel de foment. Podrem seguir així l’activitat dels nostres artistes, músics, creadors, escriptors, equipaments culturals, entitats, grups, companyies, etc., en un intent d’apropar una mica més la cultura a la societat mataronina.

Àlvar Sàez

Doctor, Historiador de l'Art i Gestor Cultural.