... Imatges íntimes. Glòria a les Santes

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l'Art i Gestor Cultural

  • Àlvar Sàez i Puig
  • Dijous, 11 Juliol 2013 18:58

Blocs, parlem de, gloria a les santes

L’Ateneu de la Fundació Iluro presenta, del 5 al 28 de juliol de 2013, l’exposició “Imatges íntimes. Glòria a les Santes” del fotògraf mataroní Ramon Manent.
Ramon Manent (Mataró 1948) és conegut en el món editorial per la publicació de les seves instantànies relacionades amb el món de l’art, l’arquitectura i el patrimoni.


Ha participat en projectes com L’Islam a Catalunya de l’editorial Lunwerg, Història de la Cultura Catalana d’Edicions 62 o L’Època del Barroc de la Generalitat de Catalunya.

En la nostra ciutat és conegut per les seves imatges en llibres com Mil Anys de Santa Maria. Mil anys de Mataró (2009), Mataró verd i blau (2006), Mataró Segle XXI, les noves perspectives (2001), Mataró sota teulada (1994) o Mataró, una ciutat (1986).
 A pocs dies d’arribar a la Festa Major de les Santes s’agraeix una exposició com la que presenta en l’Ateneu. Les interioritats, aquells aspectes que desconeixem d’aquest patrimoni intangible i festiu, són el rerefons d’aquesta mostra.

Ramon Manent, mataroní de cap a peus, demostra vegada rere vegada una enorme sensibilitat en allò que capta l’objectiu de la seva càmera. La seva llum és mediterrània, clara, sincera i sobretot propera.
Pocs fotògrafs són artistes en el treball de la llum, el cromatisme, les textures, les formes, el contingut, l’expressivitat, etc.

Manent és un mestre amb totes aquestes virtuts.