... Concha Ibáñez

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l'art i gestor cultural

  • Àlvar Sàez i Puig
  • Dijous, 14 Març 2013 01:00

L’Ateneu Caixa Laietana presenta, del 26 de febrer al 7 d’abril, l’exposició Entre terra i mar. Paisatges de la veterana artista Concha Ibáñez.Concha Ibáñez Escobar (Canet de Mar, 1926) destaca per la temàtica del paisatgisme.


Les terres de Catalunya, Espanya, Grècia, Marroc, Cuba i Estats Units han estat els llocs escollits per a la realització de les seves obres.En un moment en què la pintura, i en general les arts, estaven ocupades en gran mesura pels homes, Concha Ibáñez és capaç d’ocupar un paper important junt a noms com Emília Xargay, Maria Girona o Montserrat Gudiol.

En un no sempre fàcil camí de l’art, Concha Ibáñez ha tingut molt clara la labor social, cultural i pedagògica que ha d’acompanyar el món de la plàstica artística.El paisatge li serveix a aquesta artista per representar la seva particular visió del món, cada obra esdevé una lliçó d’admiració i estimació pels indrets que en un moment donat l’acullen. Concha Ibáñez resol amb admirable mestria la representació de paisatges que estan a cavall entre la figuració i l’abstracció.

Un risc que li agrada córrer, però que executa amb seguretat en l’aspecte compositiu: llum, color i matèria allà on pertoca, en la justa mesura.Algú pot pensar que la seva és una pintura freda, clàssica, massa raonada, no és així, hi ha estats d’ànims, moments, records, vivències, sons o silencis, esdevenint en un tot poètic i estètic.