... Tornem a l’escola

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l’art i gestor cultural.

El Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres presenta en la sala polivalent, del 30 de novembre de 2012 al 13 de gener de 2013, l’exposició Tornem a l’escola produïda per l’equip de dita entitat.

L’escola ha estat, és i serà un espai de vivències, records i sentiments importants per a qualsevol nen. Totes les generacions que hi passen són partícips d’una generació, d’un moment social i històric.

 

L’empremta del món escolar: els jocs, les amistats, els coneixements, l’aprenentage de valors i tants altres elements conformen una bossa difícil d’oblidar.Aquesta mostra ens proposa fer reviure una part del llegat llavanerenc: l’etapa escolar. Mitjançant fotografies, material escolar, la recreació d’una classe i un audiovisual amb les impressions de la gent més gran es torna enrere, al nostre passat. Per un moment deixem de ser adults i ens tornem nens. Tornem a les trapelleries, a les converses, a les inquietuds, a posar-nos la bata d’un temps que ja no tornarà però que està dins dels nostres cors.

Recomanable visita a una exposició de marcat caràcter pedagògic i didàctic. Bona aposta per les exposicions de producció pròpia, que ja sabem que en els temps que corren són difícils de trobar.