... Josep Serra. Necessitat vital - 30 anys

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l’Art i Gestor cultural.

Una de les exposicions que deixaran empremta per la seva qualitat i la seva magnitud aquest 2012 és, sense cap mena de dubte, “Josep Serra. Necessitat Vital - 30 anys”.

Aquesta mostra repassa 30 anys de trajectòria pictòrica de l’artista argentoní Josep Serra.  L’obra es troba repartida entre la Casa Gòtica i el Museu del Càntir d’Argentona, l’Ateneu Caixa Laietana de Mataró i la Galeria Setba de Barcelona.En els temps que corren apostar per un títol tan suggerent com Necessitat Vital ja avala de per si l’artista. L’obra de Serra és un confirmar-se contínuament, alhora que un cant a l’art i a la vida.

 

Josep Serra apareix en estat pur, les seves pintures esdevenen elements comunicadors de sensacions, sentiments, emocions, etc. El seu és un treball transparent, clar i sincer.

Són representacions amb to poètic però també catàrtic. Una purificació interior que el fa representar sempre el que sent. La necessitat és la de crear i concebre amb llibertat, sense pautes i  conceptes preconcebuts.

Tres dècades de treball, creativitat i experimentació. L’artista que depèn de l’art però que també agraeix a l’art tot el que li ha donat. L’artista convençut que encara pot anar més enllà i que això no restarà frescor i espontaneïtat a les seves creacions.