... Alberto Romero Gil

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l’art

La prestigiosa Sala Parés de Barcelona, al carrer Pretitxol, presenta del 26 d’abril al 22 de maig l’obra de l’artista mataroní Alberto Romero Gil.

És el segon cop que aquesta galeria d’art aposta pel treball artístic de Romero Gil. Els que coneixem la programació expositiva d’aquest espai sabem que allò que s’hi mostra es selecciona amb criteris de qualitat.

 

L’obra d’Alberto Romero Gil (Mataró 1978) es podria emmarcar dins un hiperrealisme o nourealisme intimista. Hi ha notables influències del mestre i mentor Antonio López de qui ha rebut coneixements en nombroses beques.

Tot i així Romero Gil s’està forjant el seu propi camí. Un camí sense dubtes, clar com la seva obra i seriós, deixant palès que la figuració i el realisme no estan renyits amb els temps actuals.

Sigui amb bodegons, paisatges, utilitzant l’oli o el dibuix, el seu és un treball exquisit, detallista, minuciós. La llum incideix allà on cal i sembla dotar de vida els elements representats.

Humanitzar la matèria és una de les seves virtuts. Es podria quedar en la mera representació d’allò que veu o percep però va més enllà: despulla els objectes i els “vesteix” d’interioritats.

La seva obra és transparent, s’apropa a l’espectador amb senzillesa, però l’acaba atrapant, per què hi ha missatge, no amaga res, el fa partícep i confident d’allò que brolla en la seva intimitat.