... Marta Duran

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l’Art

  • La coneguda Galeria Comas de Barcelona, presenta del 6 al 29 de març de 2012, l’exposició de pintures de l’artista mataronina Marta Duran.El domini de la tècnica, el color, la llum, la composició, les textures, etc., en l’obra de la Marta Duran, fa temps que ha deixat de ser un secret.
  • Ja no és l’artista del blau, del groc o del vermell, és l’artista dels colors en majúscules. Arribat el domini pictòric hi ha el risc de no superar-se, de frenar-se en el camí de l’art.No és el cas de la Marta Duran. En una aposta forta per l’experimentació, per aquest renéixer constant, ens torna a sorprendre amb una obra plena de sensibilitat, poesia en estat pur.
  • Prenen protagonisme les marines, la introducció de la figura humana, però no oblida les arrels, els orígens: flors, jardins, botànica, etc., una lliçó de bon fer i creativitat per damunt de tot.
  • Records, vivències, moments, instants, recollits en cada quadre a mode d’"atmosfera”. Una lliçó, -que fa posar la pell de gallina-, per a tots els sentits. Superada la forma entrem en el sentiment, en allò que vol transmetre, en interioritats.
  • Sobta una pinzellada esfilagarsada, lliure. Deixa entreveure que en un futur, no massa llunyà, hi haurà un pas cap a l’abstracció, un pas no forçat, un pas trobat.