…Josep Novellas

La Sala d’expo­sicions de la Delegació del Maresme del Col·legi d’Aparelladors presenta l’exposició “La Belle E.P.O.C.” de l’artista Josep Novellas

La Sala d’expo­sicions de la Delegació del Maresme del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona presenta, del 6 març al 10 d’abril de 2009, l’exposició titulada “La Belle E.P.O.C.” de l’artista Josep Novellas.  Josep Novellas, nascut a Mataró l’any 1950, va morir el passat dia 21 de febrer. Aquesta exposició, programada abans de la seva mort, serveix per apropar-nos a un artista íntim, profund però alhora irònic.Un dels fets més destacables en la trajectòria artística de Novellas va ser la distinció com a artista oficial per als Jocs Olímpics de Barcelona de l’any 1992. També ens deixa com a llegat un llenguatge pictòric i personal valorat en molts cercles artístics.

De dita mostra sobresurt aquestes ganes de viure, treballar i apropar-nos a la seva obra en un dels pitjors moments de la seva vida, mentre estava a l’habitació de l’hospital de Bellvitge. No deixen indiferents les seves composicions, denoten un estat d’ànim, una manera molt propera de veure les coses.

 

Emmirallat en el seu realisme màgic cadascuna de les seves figures esdevenen icones pròpies prenyades de simbolisme, d’ironia, de veure les coses clares i de sentir una enorme passió pel món de l’art.

 Amb el traspàs de Pepe Novellas es perd una de les figures cabdals de l’art mataroní, de vegades més valorat fora que a la pròpia ciutat, el mestre de mestres per a molts. Esperem que la nostra ciutat se n’adoni de la dimensió artística, personal i humana que ens llega.