Satisfacció

Olga Lorente Valero. Psicòloga Sòciolaboral. Article d'opinió

Blocs, Enfeina't-satisfaccióFa unes hores rebia un missatge d'una persona que va aparèixer ja fa més d'un any perquè l'acompanyés en el seu procés de canvi.


M'he sentit atreta per escriure-ho i compartir-ho amb vosaltres que llegiu i compartiu el que penso, que m'escriviu mails demanant-me assessorament, i que jo voluntàriament i sense cost econòmic, m'implico en el vostre dia a dia i intento generar-vos recursos perquè demà us sigui un dia millor.

Aquesta persona era algú decebut, trist i enfadat amb el món laboral que tant l'havia maltractat. Venia d'un sector castigat, molt més en l'àmbit local, com és la banca.
Havia perdut qualsevol competència de ser objectiu amb ell mateix i veure que hi havia moltes coses que els temps difícils l'havien ajudat a generar.

A banda de treballar la confiança i d'intentar que agafés les regnes de la seva vida i oblidés que deixar-se portar per el corrent no li havia funcionat, vam connectar en una sèrie de competències que han fet que anéssim retrobant-nos al llarg del temps.
M'ha arribat una foto on em comenta que ha engegat el seu propi negoci, i em sento orgullosa d'haver-la acompanyat un tros en aquest procés; perquè no tot és econòmic i segur que podrà fer un balanç positiu d això:

Un aprenentatge personal NO pot tenir preu.
Cal tenir present que un mateix sempre és vàlid, tot!, tot aporta i tot suma.
Que tot canvi és un desequilibri que ens posa a prova i del que sens dubte sortim més que enfortits.
Les persones que intentem acompanyar a la gent en la recerca de feina, hem de tenir un plus afegit a les 8 hores laborals, crec que és quelcom que va amb nosaltres, que quan passegem un diumenge al matí i veiem un cartell pensem en aquella persona que li pot encaixar.
Només així millorarem la qualitat de vida de la gent que ens confia la seva historia i només així empoderarem la nostra feina.

Treballar amb persones no és vendre, la part humana no pot desaparèixer, i això avui m'ha fet sentir especial, perquè només que això ens passi un cop a la vida als professionals del sector, ja tindrà sentit passar per tot el que passem dins la nostra temporalitat, exàmens, mèrits i quantificar què valem...

El que realment val és viure-ho, des de dins i sé i em sento orgullosa que només per aquestes petites coses que la gent comparteix amb tu, la meva feina valdrà la pena.

Olga Lorente Valero

Psicòloga Sòcio-laboral  Núm. 13893
olgalorentevalero@gmail.com