Permetre’ns tornar

Olga Lorente. Article d'opinió

Blocs, enfeina't-permetrens tornar

Ara ja fa més de dos anys que el Tot Mataró m’oferia la possibilitat de comunicar el que he après; el que m’agradava i volia compartir i el que dia a dia m’apoderava amb les xerrades amb empreses, companys i companyes de feina, amics, gent sense feina que busca el seu lloc ...


La meva essència era feliç redactant articles i articles que pretenien assessorar a la gent. Si mes no, que per uns instants reflexionessin sobre si mateixes, el seu entorn i el que pretenien de la vida.

Acabem d’encetar el 2015 i em dec a mi mateixa el fet de tornar a escriure.
Abandonar els propòsits és un dels errors més comuns de l’ésser humà; cal no renyar-nos, aprendre dels errors i tornar-hi... no cal des de zero sinó agafar les coses allà on les vam deixar.
Aquí estic de nou... Intentant posar paraules al que penso i sobretot fent reflexions a mi mateixa, que sabré molt bé la teoria però a la pràctica, com tothom, ens abandonem al dia a dia, ens deixem portar per la velocitat del temps i acabem només per solucionar les coses quotidianes sense prestar atenció als objectius.

Fa uns dies una persona em va dir: ostres, jo a tu et conec? Sí, sí ja sé, tu escrivies al Tot Mataró, oi? Fa molt que no hi surts! M’agradava el que deies. Només per aquesta persona ja val la pena, però egoïstament per mi mateixa això m’omple de sentit.

Fa temps que sento la paraula empoderament. Navegant per Internet i buscant una definició especial he trobat la següent: Del verb empoderar i el seu derivat empoderament no estan recollits en les obres lexicogràfiques catalanes, però s’usen amb el sentit de «donar poder».

Ens el donem nosaltres mateixos? O esperem que els altres ens donin el vistiplau per tenir-ne. Què passaria si realment féssim cas a la nostra passió? A buscar allò que ens motiva i realitzar-ho? Hi pensem plegats? Una cosa, per senzilla que sigui, la volem? Fem-la real! D’aquí a un temps, si encara corro per aquí, us diré què tal m’ha anat.

Recordant a Peret i versionant-lo... “ella tiene poder.” Tots el tenim, sabrem permetre’ns el privilegi de fer-li cas?

 

Olga Lorente Valero

Psicòloga Sòcio-laboral  Núm. 13893
olgalorentevalero@gmail.com