Personal Branding I

Olga Lorente. Article d'opinió

Blocs, olga lorente-enfeina't, personal branding

Segurament molts haureu sentit a parlar en els últims temps de Personal Branding, però, què és? En què ens ajuda a la vida personal, professional i en la recerca de feina? Parlem-ne.


El personal branding o marca personal, neix com un concepte nou a l’hora de treballar, d’imatge personal quan ens venem als altres. Des d’una entrevista de feina, a un possible ascens laboral, aquesta Marca que tots tenim ens diferencia dels altres, i actualment on tot és més impersonal s’acaba convertint en una eina de valor pels professionals més estratègics. En el món empresarial actual on la competència és el dia a dia, tenir un bon producte amb valor afegit és una garantia d’èxit davant dels altres que no en tenen.

Per tant el/la “professional” també s’entén com a producte que hem de saber vendre.

Treballar davant la marca pròpia no és tan sols conèixer el que sabem fer o el que hem fet amb anterioritat, el personal branding és un treball intern que va més enllà de tot el que coneixem.

En què ens ajudarà una marca personal?:
- Diferenciar-se de la resta
- Fer-nos visibles
- Treballar-nos i potenciar-nos com a “producte” amb garantia d’èxit
- Fer-nos visibles al mercat

Per començar, el més important és conèixer-nos: quins són els nostres punts forts i els nostres punts febles, ajudarà a defensar-nos professionalment. Cada cop amb més freqüència els departaments de selecció utilitzen les xarxes per conèixer, tant els seus treballadors, com als candidats que s’interessen per treballar a la seva empresa.

Som conscients del que la xarxa diu de nosaltres? Controlar les nostres xarxes socials i professionals al màxim, i treballar el networking (xarxa de contactes) poden ser un bon començament per treballar la nostra pròpia marca.

 

Olga Lorente Valero

Psicòloga Sòcio-laboral  Núm. 13893
olgalorentevalero@gmail.com