Llei de protecció de dades

Olga Lorente. Article d'opinió

Blocs, olga lorente-protecció de dades

Un temps enrere parlàvem de l’emprenedoria. Doncs referent a això, un bon amic, juntament amb un soci, han creat una eina que pot ser molt útil en el context actual.
La llei de protecció de dades, és una de les assignatures pendents encara en molts negocis, en el nostre dia a dia no acaba d’estar controlada.


www.Pymelegal.es; és la creació d’una plataforma que permet a pimes, autònoms i comunitats de propietaris complir amb la normativa en matèria de Protecció de Dades, una Llei Orgànica vigent des de fa anys, que ha de complir qualsevol negoci que tracti dades personals en el seu dia a dia, encara que només siguin noms i cognoms. L’Agencia de Protecció de Dades de Madrid és l’encarregada de vetllar pel compliment de la Llei i té un equip d’inspectors que actuen d’acord amb inspeccions d’ofici o a partir de denúncies dels ciutadans. Aquí a Espanya les sancions són les més altes d’Europa.

A partir d’aquí, i evidentment en tot el context actual de vídeo-càmeres, xarxes socials, smartphones, etc. aquesta normativa adquireix especial rellevància pel moviment constant de dades personals.

A través de la web, l’empresa només ha de contestar una sèrie de qüestionaris dinàmics, en funció del sector del negoci en qüestió, i se li generen automàticament tots els documents obligatoris que estableix la normativa: s’envien els fitxers a l’Agencia, document de seguretat, avisos legals pels documents, contractes de confidencialitat, manual d’usuaris, etc. Tot això personalitzat i amb les instruccions corresponents.

Si us interessa, us podeu posar en contacte a través del correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. per a obtenir-ne més informació.

 

Olga Lorente Valero

Psicòloga Sòcio-laboral  Núm. 13893
olgalorentevalero@gmail.com