Reclutament i pre­­se­lecció de candidatures

Olga Lorente. Psicòloga Socio-Laboral.

El pas següent després de tenir una anàlisi profunda del què busquem (descripció del lloc de treball) caldrà valorar si la convocatòria a aquesta vacant pot ser interna (hi ha algú dins l’organització que podria ocupar aquest lloc?) o bé preferim obrir convocatòria externa i valorar les possibilitats que ens ofereix la demanda laboral.

Serà necessari dins la descripció diferenciar el què és IMPRESCINDIBLE i què no, per desenvolupar les funcions requerides, així com el possible pla de carrera que pugui tenir  dins l’organització.

Caldrà descriure bé la posició dins l’organigrama, tenint sempre present les interrelacions funcionals i personals que s’hi poden derivar.En la realitat actual, l’empresari es sotmet a una “allau” de candidatures que ha d’avaluar i segurament acabarà valorant aspectes que ni tan sols es creien indispensables per el lloc de treball.

És, per tant, necessari reeditar la descripció del lloc de treball sempre que sigui necessari: igual no ens havíem plantejat que una candidatura que presentés experiència en logística seria un valor afegit que finalment tindrem en compte en el procés. Caldrà doncs revisar antigues candidatures descartades per tal de valorar-les en les mateixes condicions.

Pels que esteu en recerca de feina exposeu sempre, ja sigui a través del vostre Currículum Vitae (CV) o de la carta de presentació (de la que parlarem més endavant), qualsevol aspecte que creieu rellevant, encara que no sigui un requisit sol·licitat. Pot ser que aquesta aptitud sigui prou important en el moment de decidir-se per conèixer-vos en una entrevista personalitzada.