Bons propòsits d'ordre

Vols que durant aquest any 2019 es solucionin els teus problemes d'ordre? Doncs aquesta és el post que has de llegir!

Blocs, enjoy order-bons proposits ordreSempre que arriba un any nou, tots ens fixem bons propòsits per millorar algun aspecte de l’any que acabem. Que després al llarg de l’any nou els acomplim, ja és un altre tema.


Deixarem els propòsits tipus “Deixar de fumar” o “Anar més al gimnàs” per un bloc de salut i ens centrarem en els temes que més ens agraden aquí: l’ordre i l’organització.

Per a tots aquells que us queixeu de que mai teniu la casa com us agradaria o temps per fer coses noves, us proposo uns quants bons propòsits per posar-hi remei.

Els podeu fer tots o només alguns. Fins i tot només un! Sempre en funció del que creieu que podreu complir. No intenteu posar-vos un repte molt alt (és a dir, voler-ho fer tot de cop) perquè si pel motiu que sigui no ho aconseguiu, us farà sentir malament. Millor començar amb poca cosa i a mida que ho aneu interioritzant, afegiu-ne de noves.

Les meves propostes són aquestes:

  1. Deixeu de comprar coses inútils o que no necessiteu realment. Abans de comprar feu-vos aquestes preguntes: “Ho necessito?”, “Ho utilitzaré?”. Si la resposta és no, no ho compreu! Oblideu-vos d’ofertes, rebaixes i descomptes especials. Si no ho necessites, no ho compris!! Recordeu que la millor manera de tenir orde amb poc esforç és tenint poques coses. I si aquestes preguntes no us funcionen, repetiu això deu vegades:  “Tinc de tot”.
  2. Intenteu depurar casa vostra. Comenceu per un calaix, continueu per un armari i a mida que aneu veient avanços, us motivareu per acabar fent tota la casa. Traieu tot allò que no utilitzeu o que no us agrada. I per a tots els que us costa llençar coses, feu-ho al revés: no decideixis què vols llençar. Decideix amb què et vols quedar. Així sabràs què és tot el que et sobra.
  3. No vulgueu fer moltes coses en poc temps. Millor fer-ne poques i ben fetes. Allibera’t l’agenda i aprèn a dir que “No”. Mira què és tot el que t’ocupa temps i deixa de fer coses que no t’agraden. I aquí incloc estar dins de grups de Whatsapp, Facebook o altres que us distreuen amb missatges o històries que no us aporten res. Us ho diu una experta en dir sempre que Sí i que amb el temps ha deixa’t de fer-ho. Al principi costa dir que No, però us puc assegurar que un cop ho fas una vegada i veus que vas més tranquil·la per la vida, la següent vegada ja no costa tant. A més, les coses que fas les gaudeixes més perquè no les fas amb pressa.
  4. Fixeu-vos unes rutines diàries d’ordre i compliu-les: deixar els marbres de la cuina recollits, els coixins del sofà al seu lloc, fer el llit al matí, no deixar la roba bruta pel terra, penjar l’abric en arribar a casa... són petites coses que si les interioritzem i les fem cada dia, al final les fem sense pensar i ens estalvien tenir la casa desordenada.

Aquests són alguns dels propòsits que crec que us poden ajudar a començar aquest 2019 de manera ordenada. Recorda: no cal que els facis tots a partir de l’1 de gener. Comenceu amb alguns i la resta els aneu incorporant paulatinament en la vostra rutina diària. Veureu com al final us serà molt fàcil tenir i mantenir l’ordre.

Bon i ordenat any a tot@s!!!!

 

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/