Prepara les maletes que marxem de vacances!! (3ra part)

Després de tot lo exposat anteriorment, arriba el moment de fer les maletes

Blocs, enjoy ordre-fer les maletes de vacances (III)I per acabar aquests posts sobre com fer la maleta i poder marxar definitivament de vacances fins al setembre, arriba el moment de posar-ho tot dins la maleta.


Evidentment haurem de seguir un ordre. Te l’explico a continuació:

  • Col·loca els cinturons de manera que rodegin tot el lateral de la maleta. És la millor manera de que ocupin poc. També pots aprofitar el forat del coll de les camises i així evitaràs que aquests s’arruguin.
  • Continua amb la roba. Plega-la tota en vertical perquè t’ocupi menys espai (pots mirar els vídeo que tinc a la web per saber com es fa). Tingues la precaució de posar la roba que s’arruga més al damunt de tot. La més robusta (tipus texans o dessuadores) aniran a sota.
  • A continuació, posarem les sabates. Sempre les guardarem encarades entre elles i dins de bosses. D’aquesta manera ocupen menys.
  • El necesser també el posarem en vertical al costat de la roba (millor si és al costat de la roba menys delicada, per evitar, de nou, les arrugues o que es malmeti la roba)
  • La roba interior la guardarem dins de bossetes més petites i les anirem col·locant omplint els forats o espais buits que ens hagin quedat. Amb els mitjons podem fer el mateix o guardar-los directament dins de les sabates, aprofitant així força espai.
  • Si ets dels que s’emporten molts aparells electrònics i els seus respectius cables, guarda’ls també dins d’una bossa, a poder ser transparent. Aquesta bossa la col·locaràs al damunt de tot ja que moltes vegades, al passar per l’escàner de l’aeroport, ens fan treure algun d’aquests aparells per revisar-lo. Si ho tens tot dins una mateixa bossa, serà més fàcil de treure i tornar a guardar sense haver de tocar gaire més la resta de coses de la maleta.
  • Finalment, si heu d’agafar un avió i no factureu la maleta, recordeu que tots els líquids els haureu de portar en ampolles que no superin els 100ml i dins d’una bossa transparent. Com que els haureu de tenir a ma per ensenyar-los en el control d’equipatge, és millor que guardeu la bossa en alguna de les butxaques exteriors que tenen les maletes, per poder-la treure més fàcilment quan passeu pel control.

Trucs que faig servir jo quan viatjo:

  • Moltes vegades m’emporto alguna peça de roba que ja està un pèl vella, coses dels meus fills que veig que ja els estan començant a quedar petites o samarretes de propaganda que ens hagin regalat. Ho utilitzo durant els dies que estic fora però a l’hora de tornar, ho deixo allà, ja no ho torno a casa. D’aquesta manera allibero espai a la maleta per les coses que hagi pogut comprar durant les vacances.
  • Unes setmanes abans de marxar, “reservo” productes com la pasta de dents, desodorant o la crema del sol, que tingui començats a casa. Són els que posaré a la maleta però que quan torni a casa, com que ja estaran pràcticament buits, els podré llençar allà, evitant carregar-los de tornada i, de nou, fent espai a la maleta.
  • També aprofito els viatges per utilitzar les mostres de maquillatge o cremes que m’hagin pogut donar. Així m’estalvio agafar pots o tubs que sempre pesen més.
  • Un Nadal vaig demanar al Tió un llibre electrònic i pels viatges és una de les millors inversions que he fet. M’encanta llegir, i quan estic de vacances encara més. I per mi no hi ha res pitjor que quedar-me sense llibre a la meitat de les vacances. Abans, per precaució, havia de posar dos o tres llibres a la maleta. Sabeu quan pesa això?? Des de que tinc el llibre electrònic que això ja no em passa: pesa poc i el duc sempre ben farcit de llibres!
  • Les peces de roba que ocupen més (texans, dessuadores, vambes,....) són les que em poso el dia que viatjo. Així la maleta no va tant plena.
  • Si has de ser fora molts dies i factures la maleta, millor que guardis una muda dins la motxilla o bossa que pots pujar a l’avió. No sigui que et perdin la maleta i et quedis sense res!
  • La documentació i els bitllets els tinc sempre molt a ma i accessibles per evitar haver de desmuntar la maleta cada vegada que m’ho demanen.

Doncs ja està. Ja tenim la maleta llesta per marxar de vacances. Encara que sembli molt llarg, si seguiu aquestes pautes (llista prèvia a fer la maleta i preparació de la maleta) veureu com ho teniu tot llest en poc temps, no agafeu coses innecessàries i no us deixeu res. Segur que vosaltres teniu altres trucs o idees per fer la maleta. Estaria encantada de que me’ls féssiu arribar per provar-los.
I això és tot per aquesta temporada. Tornaré al setembre amb noves idees i nous temes per ajudar-vos en l’ordre i l’organització de casa vostra.
Descanseu i gaudiu de les vacances!!

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/