El beneficis de l’ordre

L’ordre ens aporta grans beneficis a nivell emocional, espiritual, psicològic....

Blocs, enjoy ordre-beneficis del ordre

Sempre us estic proposant diferents maneres d’ordenar i organitzar casa vostra, però: per què és important l’ordre?


M’agradaria que abans de continuar llegint tanquéssiu els ulls i féssiu un passeig mental per casa vostra. Intenteu visualitzar totes les habitacions i armaris que us hi trobeu des de que entreu per la porta fins que arribeu a l’habitació del fons.

Fet? Doncs ara contesteu-vos aquestes preguntes:

  • Hi ha espais a casa que et generen emocions negatives?
  • Hi ha habitacions, armaris o calaixos que prefereixes no obrir?
  • Hi ha llocs per on no t’és còmode passar o moure’t?

Si has contestat que sí a alguna d’aquestes preguntes, crec que tens un problema de molt fàcil solució. Però cal solucionar-lo ja que no és bo que hi hagi espais de casa teva que et generin sensacions negatives. Passar temps en un lloc on no et sents còmode afecta el teu benestar físic i emocional i per tant, influeix en com afrontes el dia i els resultats que obtens.

Per evitar tots aquests sentiments negatius caldria avaluar cada un d’aquests espais i pensar què s’hauria de canviar per aconseguir tornar-nos a sentir a gust en ells. I la majoria de les vegades, l’únic que cal és organitzar-se i posar ordre (per això abans deia que era un problema de fàcil solució): treure totes les coses que no ens agraden, les que no utilitzem, les que tenim duplicades o triplicades. Alliberar d’objectes els mobles, de coixins els sofàs i els llits, de joguines les habitacions les nens, de roba els armaris o de trastos els calaixos. En definitiva, treure totes aquelles coses que sempre us comento que realment no cal que tinguem a casa ja que l’únic que fan és robar-nos espai pel que realment és important, robar-nos temps a l’hora d’endreçar i/o netejar i que no permeten que ens puguem relaxar.

L’ordre ens aporta grans beneficis a nivell emocional que cal tenir en compte:

  • Redueix l’ansietat i l’estrès.
  • Proporciona descans visual i comoditat.
  • Major capacitat de concentració i d’organització.
  • Major sensació de control al saber perfectament on tens les coses.
  • Estalvi de temps a l’hora de trobar les coses.
  • Estalvi de diners ja que no ens cal comprar de nou perquè sabem on ho tenim tot.

A més, desprendre’s de segons quines coses ens allibera la ment: per què has de guardar roba a l’armari que ara no et va bé per què t’has engreixat? Cal que cada vegada que obris l’armari aquella roba et recordi que t’has engreixat i que no t’estàs aprimant?

Cal que a la llibreria hi tinguis un munt de llibres que no has llegit? Potser és perquè no et ve de gust fer-ho, llavors: per què els guardes? I totes aquelles peces de decoració que t’han regalat i no t’agraden? Cal que les vegis cada cop que entres a casa? No et faria sentir millor entrar i trobar coses que t’agraden?

L’ordre funciona com a teràpia: ordenes la teva vida exterior i t’ajudes a posar ordre en el teu interior. Per què no ho poses en pràctica i recuperes casa teva?

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/