El canvi d’armari (annex)

Quan feu canvi d'armari, aprofiteu també per guardar roba de casa que no utilitzeu: fundes nòrdiques, mantes...

Blocs, enjoy ordre-canvi armari anex

El cap de setmana que us decidiu a guardar la roba d’hivern també el podeu aprofitar per guardar altres peces de roba de casa que a l’estiu no utilitzareu.


És a dir: fundes nòrdiques, mantes, edredons, mantes que tinguem al sofà o als peus de llit o fins i tot, les catifes.

Està clar que quan comença la calor tot això ens fa molta nosa tenir-ho a la vista. Per tant, es pot guardar i així evitarem tenir-ho pel mig molestant (sobretot les mantes del sofà que no sé perquè però, encara que faci calor i no les utilitzem, si estan a l’abast de la ma, sempre acaben desplegades i tirades per qualsevol lloc).

Aquest tipus de peces de roba no s’acostumen a rentar cada setmana. És per això que crec que és molt convenient rentar-les almenys abans de guardar-les. Evitarem que facin mala olor quan les tornem a treure a l’hivern o que hi quedi alguna taca que després no podrem treure. El problema que hi ha és que, a no ser que tingueu una rentadora molt gran a casa, no hi acostumen a cabre. Jo fins ara les duia a una bugaderia però tenint en compte que a casa som colla, em sortia molt car.

Fins que un dia una amiga em va comentar que ella ho duia a una bugaderia de les d’autoservei. Sí, una d’aquelles com les que surten a les pel·lícules americanes on et portes la teva roba, la neteges, l’asseques i te la tornes a emportar a casa. I com que m’agrada provar coses noves, vaig anar-hi. I he de dir que em va encantar!

Les rentadores són molt grans (de 9 a 18Kg de capacitat). Gràcies a això vaig poder netejar tots els nòrdics i les mantes del sofà en un parell de rentades. I com que allà mateix tenen assecadores, també de gran capacitat (de 14 a 25kg), un cop neta la roba, només l’has de traslladar a l’assecadora, engegar i esperar que acabi el cicle, que en els dos casos és de 30 minuts (pots aprofitar per anar a fer un cafè i tot!).

El funcionament de les màquines és molt senzill: allà on vaig jo només cal posar l’import del servei sol·licitat en una màquina (entre 3 i 7 euros en funció del servei, la capacitat i les diferents promocions que hi hagi) i prémer el botó d’engegar de la rentadora o assecadora escollides. Fins i tot hi ha una màquina de vending amb sabó i suavitzant (tot i que també te’ls pots portar de casa). En una tarda tot net. Genial!

No cal dir que, a part dels nòrdics i mantes, també és molt útil per portar-hi altres peces de roba de casa grans que no caben a la rentadora, com poden ser cortines o fundes de sofàs.

Pel que fa a les catifes, però, aquestes sí que és inevitable haver de dur-les a la bugaderia. N’hi ha que fins i tot ofereixen un servei d’emmagatzematge durant l’estiu. O sigui que encara que sigui un pèl més car, ens pot ser molt útil si no tenim lloc a casa.

Un cop tot net, cal guardar-ho. Els llocs més adequats poden ser els altells dels armaris, els calaixos de sota el llit o el canapè. Sempre procurarem que siguin llocs sense humitats i nets. Per optimitzar al màxim l’espai, en el cas dels nòrdics funcionen molt bé les bosses per envasar al buit ja que redueixen a més de la meitat el seu volum.

També és important, tal i com us vaig comentar amb la roba, posar-hi algun producte anti-arnes. Els saquets aromàtics són opcionals però molt recomanables ja que ajuden a mantenir fresca la roba. La lavanda és la que funciona millor ja que també és eficaç amb les arnes.

I això és tot. Ara sí que tanco el cicle de canvi d’armari que espero que us hagi estat molt útil. Si teniu cap dubte ja sabeu que em podeu preguntar qualsevol cosa correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Fins la propera setmana.

 

 

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/