El canvi d’armari (2a part)

En funció de l’espai del que disposis a casa, es pot fer de doverses maneres.

Blocs, enjoy ordre-canvi armari 2ª part

Si heu fet els deures de la setmana passada, ara ja teniu tota la roba d’hivern que voleu guardar per a la pròxima temporada, triada i neta. Ara és el moment de guardar-la.


Abans però, i aprofitant que tens l’armari buit i net, és recomanable posar algun producte per protegir la roba de la humitat i les arnes (polillas!). Els productes contra arnes funcionen, però a vegades deixen una olor dins l’armari no del tot agradable. Si ho prefereixes, et pots decantar pels remeis de tota la vida com saquets de roba amb lavanda, claus d’olor o fins i tot pells de taronja o llimona.

Tenir un armari molt gran o un vestidor és ideal perquè pots guardar tota la teva roba en el mateix lloc, de manera que et serà molt fàcil, ja que no has d’anar a altres armaris que tinguis a casa o buscar caixes on guardar-ho. Posa la roba de fora de temporada sempre en els prestatges més alts i deixa els que et queden a l’alçada de la vista per a la roba que t’estiguis posant ara.
També has de tenir la precaució de deixar a mà roba de mig temps (caçadores texanes, jerseis de màniga llarga més prims, etc...) ja que aquesta la utilitzaràs tant a la primavera com a la tardor quan comença a refrescar. És un tipus de roba que no caldrà que moguis d’on la tinguis.

Les sabates, a no ser que tinguem un sabater, sempre les guardarem a la part inferior de l’armari.

Si la roba de fora de temporada no hi cap en el mateix armari, hi ha qui té un armari auxiliar en alguna altra habitació de casa. Aprofita també ara que fas el canvi, per buidar-lo i netejar-lo abans de guardar-hi la roba d’hivern. I si no, com és el meu cas, tinc un mix: un armari auxiliar i caixes al damunt de l’armari de l’habitació.
El que faig és que l’armari el reservo per a les peces de roba que no m’agrada guardar plegades, sobretot vestits una mica delicats, alguna brusa i els abrics. La resta de la meva roba la plego i la guardo sempre en caixes que col·loco al damunt de l’armari. Camises incloses.

Avui en dia hi ha un gran assortiment de caixes per emmagatzemar roba: de cartró, de roba o de plàstic, principalment. En funció d’on hagis de guardar les caixes, trien unes o unes altres. Si les posaràs a l’habitació i es veuran, et recomano les de roba. Sempre són més elegants i decoratives. Si les teniu dins d’un armari, les de cartró són perfectes. I si són per posar sota el llit, les més pràctiques són les de plàstic amb rodes, que us faciliten poder-les treure i guardar.

La roba, encara que vagi dins de caixes, s’ha de guardar amb cert ordre (com no ;-) ): una caixa la reservo per aquella roba de ple hivern que no tornaré a treure fins que comenci a fer fred de veritat. Allà també hi poso les bufandes, mocadors, guants i gorres de llana.
La resta de roba d’hivern la distribueixo per categories a la resta de caixes: una amb camises, samarretes i pantalons i l’altra amb roba d’estar per casa i roba d’esport. Posa sempre la roba que s’arruga més al damunt, ja que, tot i que quan la treguis l’hi hauràs de fer una repassada amb la planxa, si està menys arrugada millor. Sempre que les caixes ho permetin, etiqueta-les. D’aquesta manera segur que sempre saps què hi ha a cada una d’ella d’un simple cop de d’ull.

Perfecte! Doncs ja tenim la roba d’hivern guardada. El pròxim pas serà col·locar a l’armari la de la nova temporada.
Fins a la setmana que ve.

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/