El canvi d’armari (1a part)

Amb un temps tan inestable, costa posar-s'hi

Blocs, enjoy ordre-canvi armari 1ª amari

Fa molts dies que estic endarrerint aquest article. El del canvi d’armari. Suposo que no cal dir perquè, no?


I no, no tiraré de tòpic dient que el temps està boig. El temps és el que ha de ser per ser primavera: ruixats, sol, núvol, ara tinc fred i en cinc minuts fa calor.

Evidentment que, amb un temps tan inestable, costa decidir-se a fer el canvi d’armari, però a mi, veure aquells jerseis de llana i els abrics gruixuts penjats al penjador ja em feia nosa. M’encanta aquesta època en què ja no cal portar abric i que amb una dessuadora o jaqueta més prima, en tens prou. Guardo els abrics i el rebedor de casa es veu més gran i lluminós. Perfecte!

És per això que fa un parell de caps de setmana que ja vaig fer el temut (no sé per què) canvi.

En el meu cas, com que és una cosa que m’agrada fer, no va ser un canvi d’armari complet, ja que, tot i que vaig guardar tota la roba de ple hivern (jerseis de llana, pantalons més gruixuts, samarretes interiors, pijames llargs, mitjons gruixuts, etc...) encara vaig deixar alguna cosa (samarretes de màniga llarga, algun jersei, mocadors pel coll) per aquells dies en què no surt el sol i torna a fer una mica de fred. A més, la roba de ple estiu (vestits curts, samarretes de tirants o la roba de la platja, per exemple) encara no l’he tret. Més endavant, quan realment comenci la calor i el fred ens deixi, acabaré de posar-ho tot.

El primer i més important consell és que planifiquis quan faràs el canvi. Si es vol fer bé, val més que et reservis temps i ho puguis fer tranquil·lament que si no, amb les presses, ens acaba quedant la casa plena de roba que no sabem molt bé on ha d’anar.

Per començar recomano, igual que quan es vol posar ordre a l’armari, treure tot el que hi tenim. D’aquesta manera pots:

  • Veure tot el que tens, sobretot aquella roba que potser va quedar al darrere i havies “perdut de vista” durant l’hivern. Segurament serà la que descartis perquè, si no l’has trobat a faltar, és un bon senyal que no t’agrada o que no te la posaràs més.
  • Descartar aquelles peces de roba o sabates que no t’has posat en tot l’hivern i que ara veus clar que no tornaràs a utilitzar.
  • Aprofitar per netejar els prestatges i l’interior dels calaixos on sempre, en un lloc o altre, acaba acumulant-se pols. No t’oblidis de passar el drap per la barra on pengem les camises o vestits. Allà també hi queda pols.
  • Repassar l’estat dels penjadors que tens i llençar els que puguin estar més vells o trencats.

Un cop tens clar quina roba d’hivern vols tornar a guardar, és necessari fer-li també una repassada, sobretot al tema taques per evitar treure-la l’hivern que ve i veure que està bruta. Però també als botons que potser estan una mica fluixos i amb perill de caure o si té algun descosit que es pugui arreglar.

Com que a mi no m’agrada gens guardar la roba sense haver-la rentat abans, amb la roba d’hivern, sobretot la de llana, el que faig és anar-la acumulant i el dia que veig que fa molt de sol, poso una (o dues) rentadores. No us oblideu de les bufandes, mocadors, gorres i guants que hàgim utilitzat durant l’hivern. Això ho podeu anar fent dies abans de la data en què hàgiu pensat fer el canvi. Així aquesta roba d’hivern ja la tindreu neta i la podreu guardar el mateix dia i no us anirà “sortint” roba d’hivern cada vegada que poseu una rentadora.

Doncs vinga, us deixo deures per aquesta setmana. Aneu fent rentadores que quan ho tingueu tot net us explicaré com guardar-ho.

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/