Organitza’t la nit!

Tot els que pots avançar al vespre abans d'anar a dormir

Blocs, enjoy ordre-organitza´t la nit

I per acabar aquesta sèrie de consells per organitzar-te millor el dia, no podien faltar tots els que pots fer al vespre o abans d’anar a dormir.


Aquest és un bon moment per preparar aquelles coses que saps que necessitaràs a l’endemà. No tens pressa per anar enlloc i pots dedicar-hi més temps del que potser tens al matí. Tots sabem que els matins són complicats (i més si hi ha nens que han d’anar a l’escola i horaris que s’han de complir). Ens posem nerviosos perquè no arribem a temps i al final sempre ens acabem deixant coses importants a casa.

Som-hi. A veure què podem fer per solucionar-ho:

• Dutxa’t al vespre. Són entre 5 i 10 minuts que guanyaràs al matí i podràs, per exemple, esmorzar més tranquil·lament i assegut a la taula.

• Avança el dinar de manera que al migdia només et quedi fer/escalfar alguna cosa a l’últim moment. Per exemple: pots deixar preparat un plat de verdura o pasta i fer la carn o el peix a la planxa al moment.

• Prepara la roba que et posaràs. A la nit tindràs més temps per decidir-te i al matí no et posaràs nerviós pensant-ho. La dels nens també es pot deixar consensuada (a vegades és mooooolt difícil decidir què es posen, sobretot a partir de certes edats....) i preparada amb ells. Quan es llevin es podran anar vestint sols i no hi haurà discussions.

Els nens poden preparar-se la bossa de l’escola, d’esport o el que necessitin per les activitats que hagin de fer a l’endemà. Si els prepares llistes amb les coses que s’hi hagin de posar, se l’ha podran fer sols i tu et podràs dedicar a altres coses.

• Prepara’t la bossa o maletí de la feina. Sobretot si l’endemà tens alguna reunió o acte important en el que hagis de portar alguna documentació concreta.

• Després de sopar, recull la cuina. Ja sé que molts cops fa mandra, però llevar-se al matí i trobar tots els plats bruts de la nit és molt desagradable. A més, si tens rentaplats, el pots posar en marxa a la nit i al matí ho tornaràs a tenir tot net.

• Treu les escombraries per evitar pudors a la cuina.

En general, deixa totes les superfícies horitzontals (taules, sofàs, marbres,...) lliures de trastos varis i la casa endreçada. Repassa si hi ha coses que es puguin llençar (correu comercial, tiquets de compra, papers, revistes, diaris…), col·loca bé els coixins del sofà i les cadires.

I això és tot. Si t’acostumes a seguir aquestes rutines d’ordre i organització, veuràs que se t’acumulen menys coses per casa, el qual et puc assegurar que és molt agradable. A més, guanyaràs temps i, per damunt de tot, evitarem els nervis de primera hora.

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/