Organitza't els matins!

No has pensat mai que l’hora de 8 a 9 sembla que passa en 5 min?

Blocs, enjoy ordre-organitza els matinsNo has pensat mai que l’hora de 8 a 9 sembla que passa en 5 min? És una hora en la que s’han de fer tantes coses que sembla que s’escurci.


Doncs jo he aconseguit allarga-la una mica i tenir fins i tot temps per seure i esmorzar. Com? Doncs seguint unes rutines i canviant algun dels hàbits que tenia abans. Llegeix:

  • El primer consell és que et dutxis a la nit. Ja comences el dia esgarrapant entre 5 i 10 minuts molt valuosos.
  • La roba que t’has de posar la pots tenir preparada des del dia anterior. Estalviaràs temps pensant el que et poses, que a primera hora del matí fa molta mandra. Pels nens també ho pots deixar preparat i així ja es poden anar vestint sols quan es lleven.
  • Tingues preparades de la nit anterior les bosses de l’escola, d’esport o de les extraescolars que toquin l’endemà. La teva maleta de la feina també. Al vespre hi ha més temps i es poden preparar amb més calma. És la millor manera de no perdre temps al matí i no deixar-te res.
  • Tingues una cistella amb totes les coses que acostumeu a menjar a casa per esmorzar (galetes, cereals, torradetes, bastonets,....). Quan preparis la taula per l’esmorzar treus la cistella i que cadascú s’agafi el que vulgui. A l’hora de recollir també és molt pràctic perquè només cal tornar-ho a posar tot dins i guardar de nou la cistella.
  • Els entrepans de l’esmorzar de l’escola o la feina els pots tenir congelats. Només caldrà que tinguis la precaució de treure’ls del congelador quan et llevis i amb una o dues hores els tens a punt per menjar. Si el dia que els prepares el pa està acabat de fer, un cop descongelats estan boníssim.
  • Si t’endús el dinar a la feina, tingues diferents àpats preparats i congelats. Sinó, prepara’t el dinar el dia abans, mentre fas el sopar. Com ja us he comentat altres vegades, tenir un menú setmanal programat també ajuda molt a no perdre temps pensant i comprant coses que no tenim.
  • Avisa als teus fills 10 min abans de marxar. Els nens no tenen noció del temps i si els hi dius de cop que és l’hora de marxar, segur que estan a mitges d’alguna cosa i es queixen. Si els avises abans, sabran que han d’anar acabant el que estan fent i preparant-se per marxar.

I com que segur que seguint aquests consells, ara et sobra una mica de temps, dedica’l a recollir la cuina i la taula de l’esmorzar. Quan arribis a la tarda després de tot un dia fora de casa, agrairàs no trobar les tasses de l’esmorzar amb els cereals secs als damunt dels marbres de la cuina i la taula plena d’engrunes de pa.

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/