Com organitzem de manera eficient?

Com ho hem de fer per ordenar correctament les coses amb les que ens quedem?

Blocs, enjoy ordre-com organitzar de manera eficient

Després de diversos escrits en els quals us proposava un seguit d’objectes que podíeu tirar sense ni pensar-ho, entenc que ja teniu casa vostra una mica més buida i només amb allò que realment utilitzeu i us agradar tenir.


(Si no és així, us animo a que torneu enrere en les entrades dels posts i busqueu les lectures que us estic comentant per poder començar a descartar).

Un cop arribats a aquest punt, com ho hem de fer per ordenar correctament les coses amb les que ens quedem? Doncs s’haurà de fer de manera organitzada. Però abans que res: sabem quina és la diferència entre ordenar i organitzar?

Ordenar és simplement posar les coses al seu lloc.

En canvi, organitzar és col·locar les coses en llocs on ens sigui fàcil trobar-les, utilitzar-les i, sobretot, tornar-les a guardar després.
És a dir, abans d’ordenar hem de pensar molt bé on posarem les coses i com les organitzarem. La millor manera de fer-ho és analitzant quines són les accions que diàriament repetim amb cada objecte i on, de manera natural, acabem posant-lo. Cal organitzar les coses de manera que s’adaptin al màxim a la nostra manera de viure.

Per exemple: si sempre que entrem a casa deixem les claus, la cartera i el mòbil de qualsevol manera al damunt del moble del rebedor, potser el millor seria buscar un sistema d’emmagatzematge, com ara una caixeta o una cistella, per col·locar damunt del moble i poder deixa-hi allà tots aquests objectes. D’aquesta manera tot quedaria més ordenat.
O si els nens deixen les carteres de l’escola al mig del menjador, potser caldria buscar-los un lloc on penjar-les just quan arriben.
Sempre és qüestió de mirar què utilitzem, a quina habitació de la casa i on ens va bé tenir-ho per trobar-ho la següent vegada.

És evident que les coses d’ús esporàdic (maletes de viatge, roba per un casament o alguns estris de cuina) no cal que estiguin molt a ma. Aquest tipus d’objectes els guardarem dalt de l’armari, en un traster o en els calaixos inferiors de la cuina o armaris de més difícil accés.

En canvi, els objectes d’ús diari caldrà tenir-los allà on siguin més accessibles. En aquests casos, fins i tot és important observar els moviments que fem en utilitzar-los per determinar com els organitzarem i poder simplificar rutines. Per exemple, al matí quan ens preparem el cafè no té sentit tenir la cafetera en un costat de la cuina i la llet, les tasses i el sucre a l’altra punta.

Amb la roba faríem el mateix: agrupar-la per categories. Destinaríem una zona de l’armari a les parts de baix, com faldilles i pantalons i una zona als jerseis i samarretes. Podem posar la roba d’esport junta en un calaix, en un altre calaix la roba interior, etc... No té sentit barrejar-ho tot ja que només ens faria perdre temps a l’hora de buscar-ho.

I així amb tots els objectes de casa.

Als meus client sempre els recomano que vagin provant diferents llocs per les coses fins que trobin el que els és més pràctic. No sempre la primera elecció és la millor però això és millor anar provant opcions fins a trobar la més adient.
Si reduïm al màxim el nombre d’objectes de casa i els organitzem de manera eficient, mantenir l’ordre a casa ens serà més senzill.

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/