Comencen les rebaixes

És ja una tradició l’inici “oficial” de les rebaixes l'endemà de Reis.

Blocs, disfrutant de l'ordre-comencen les rebaixesTot i que algunes botigues van començar amb rebaixes i descomptes especials abans d'hora per incentivar les vendes de cara al Nadal i als Reis, és ja una tradició l’inici “oficial” de les rebaixes l'endemà de Reis.

Fa poc llegia un article en el qual experts en màrqueting deien que el nostre cervell reacciona més positivament a comprar si veu un gran descompte que veient el producte rebaixat. És per això que la majoria de les botigues anuncien en grans cartells els descomptes que fan, en lloc dels productes en si. Això dóna peu a què comprem coses que potser realment no necessitem o no ens acaben d’agradar, només pel fet que estan molt rebaixades.

No cal que ens tornem bojos i comencem a comprar a la babalà. Encara que faci mandra, abans d’anar a les rebaixes, cal que seguim uns passos previs per evitar comprar coses innecessàries o coses que un cop a casa no sabrem amb què posar-nos i que, per tant, acabaran oblidades al fons de l’armari.

Per tal que no us passi tot això, us recomano que feu el següent:

  • El primer i més important és que feu una llista amb tot el que necessiteu. Us ajudarà a no “despistar-vos” i a no comprar més del que teníeu previst.
  • Fixeu-vos un pressupost. En el cas que us sorgeixi un dubte davant d’una compra, saber quant us heu gastat i fins a on podeu arribar, us podrà ajudar a decidir-vos.
  • Reviseu la roba que teniu i mireu quines combinacions (parts de dalt i parts de baix) podeu fer amb ella. Si veieu que us falten coses, penseu a comprar peces que us puguin combinar amb més d’alguna de les coses que ja teniu. Així, amb poques compres us semblarà que teniu més roba.

Aquesta operació també la podeu fer amb la roba de la resta de la família per qui hàgiu de fer compres.

  • Si heu de comprar roba pels nens però us fa mandra anar amb ells (cosa completament normal en dies com aquests en què tot està a vessar de gent), per no equivocar-vos amb les talles podeu agafar una peça de roba de cada un d’ells que tingueu clar que ara els hi va bé. A la botiga només haureu de comparar-la amb la que vulgueu comprar i així us assegureu que la talla és la correcta. Us diria que anoteu les talles de cada nen però tenint en compte que quasi cada marca té una mida diferent per la mateixa talla, és una solució que descarto directament.
  • Aprofiteu per comprar peces de bona qualitat ara que les podeu trobar a preus més assequibles. A la llarga hi sortiu guanyant perquè us duraran més anys.

No cal dir que si tot o quasi tot el que compreu és per substituir una peça vella, desgastada o que ja no us va bé, aquesta ha de sortir del vostre armari en el mateix moment en que entra la nova. No acumuleu coses que sabeu que no utilitzareu. Només us faran perdre temps a l’hora de trobar coses dins l’armari i a desordenar-lo abans d’hora.

Fins aviat!!

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/