Any Nou, rutines noves

Una de les coses més típiques en aquestes dates és plantejar-nos bons propòsits per realitzar al llarg de l’any que tot just comença

Blocs, disfrutant de l'ordre-Any nou i rutines novesUna de les coses més típiques en aquestes dates és plantejar-nos bons propòsits per realitzar al llarg de l’any que tot just comença:


Fer més exercici, deixar de fumar, estudiar idiomes o llegir més. Aquest any ens podríem plantejat organitzar-nos millor el temps, no?

Saps per on començar?

Amb una bona organització de les nostres rutines diàries podem aconseguir treure temps d’on fins ara no en teníem i utilitzar-lo en les coses que realment ens agraden i que sempre es quedem sense fer: anar al gimnàs o a fer un partit de pàdel, sortir a caminar o a fer un cafè amb els amics. El que sigui!

Quines són les coses que es poden planificar per poder “guanyar” temps?

  • Els menús de la setmana: ja n’hem parlat vàries vegades. Es tracta de fer un calendari setmanal i posar-hi els diferents àpats a realitzar, tant per dinar com per sopar. Això facilitarà les coses a l’hora de preparar-los, perquè ja no hauràs de pensar què fer a cada moment. També farà més ràpid la preparació de la llista de la compra, ja que sempre sabràs què necessitaràs i mai et faltaran ingredients per preparar-ho. A l’hora de triar els menjars, feu-ho de manera que n’hi hagi alguns que es puguin deixar fets amb antelació o que es puguin tenir congelats. El dia que toquin, disposaràs de temps extra perquè només l’hauràs d’escalfar.
     
  • Les accions que saps que no pots deixar de fer: la neteja de la casa i la roba, la compra, els desplaçaments dels nens a les seves activitats,…aquestes dependran de cada família i de les seves necessitats. El que funciona molt bé és tenir un planificador setmanal en un lloc de fàcil accés per tots. Allà es poden anar distribuint totes aquestes accions en funció del dia que s’han de fer. I fàcilment veurem els espais que ens queden buits, que seran els que aprofitarem per fer les coses per les quals mai tenim temps.
     
  • Fer la compra online: actualment la majoria de grans supermercats ofereixen la possibilitat de fer la compra còmodament des de casa i que ens la entreguin en l’horari que millor ens vagi. A més, també incorporen l’opció de guardar les anteriors llistes de la compra, així, si sempre compres les mateixes coses, no cal ni que les tornis a seleccionar. Només recuperant la llista guardada ja ho tens llest. Calcula el que et pots arribar a estalviar en desplaçaments i temps de comprar!!
     
  • No acumular: encara que sembli que no sigui un punt per aquesta llista, si aconseguim no acumular coses que no utilitzem a casa nostra, reduirem molt el temps de neteja i d’ordenació de les diferents habitacions. No és el mateix, per exemple, netejar la pica d’un lavabo on només hi ha un got amb els raspalls de dents i poca cosa més, que haver de treure multitud de pots, productes i altres estris d’higiene personal que hi podem anar acumulant al damunt.
     
  • Amb la col·laboració de tota la família: és evident que si a casa sou uns quants, si es treballa entre tots la feina queda més repartida i tothom disposarà de més temps per les seves coses. Assigneu una tasca a cada membre de la família (sempre en funció de la seva edat i les seves possibilitats) i que se’n responsabilitzi. També és una bona manera de augmentar el sentit de responsabilitat i l’autoestima dels petits de la casa, si veuen que se’ls té confiança per fer aquest tipus de tasques.
     
  • Fes llistes: també n’hem parlat altres vegades, però si teniu un dia o una setmana complicada, fer llistes prioritzant les tasques, farà que no perdeu temps i us pugueu centrar en el que s’ha de fer, sense perdre temps anat d’una tasca a una altra.

Aquestes són algunes de les coses que es poden anar fent. Segur que vosaltres en teniu algunes més. Us convido a que les compartiu amb mi.

Gràcies i bon i organitzat any 2018 a tots!!

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/