NADAL (part 4)

Per acabar aquesta tanda de posts sobre Nadal, vaig pensar en una gran quantitat de temes

Blocs, disfrutant de l'ordre-Nadal 4

Per acabar aquesta tanda de posts sobre Nadal, vaig pensar en una gran quantitat de temes dels que s’acostumen a parlar en els blocs d’ordre i decoració que segueixo:


Com parar la taula el dia de Nadal, com decorar l’arbre, com tenir la casa a punt per les visites....però he de confessar que són temes que a mi em posen nerviosa. Comences a veure fotos de taules espectaculars i d’arbres de Nadal delicadament decorats, que quan intentes reproduir a casa teva el més habitual és que tinguis dos “problemes”: que els teus fills et vulguin ajudar i acaben col·locant totes les boles de l’arbre a la mateixa branca o que la meitat de les coses que poses per decorar la taula fan nosa quan comences a treure el dinar i els propis convidats ho treuen i ho deixen al damunt de qualsevol moble.

Per tant, deixarem aquests temes per les revistes especialitzades i per cases on no es deu “viure” de veritat i us parlaré d’un més real: els llibres.

A mi m’agrada molt llegir i, com que si seguiu la recomanació dels 4 regals per Nadal (veure post Nadal (part 2) haureu de demanar un llibre, és per això que us en voldria recomanar uns quants que us podrien ajudar amb qüestions d’ordre )si és que us decidiu a dur-les a terme a casa vostra o a la vostra vida):

  1. La màgia de l’ordre i La felicitat després de l’ordre (Marie Kondo): tot i que no és la primera en escriure sobre el tema, crec que és just posar-la la primera de la llista. Fins que no va aparèixer ella i el seu ja famós plegat vertical (si no saps a què em refereixo pots mirar el vídeo que hi ha al respecte a la meva pàgina web), quasi no es parlava d’ordre a casa. Confesso que després de llegir La màgia de l’ordre, la meva obsessió es va tornar la meva professió. Són dos llibres molt amens i de lectura ràpida que t’ajudaran a entendre com ordenar, i mantenir ordenada,casa teva.

 

  1. Dan Sha Ri (Hideko Yamashita): aquest és uns dels llibres en el que s’ha basat Marie Kondo per desenvolupar la seva filosofia de vida. Dan (refusar les coses innecessàries), Sha (lliurar-se de les coses inútils que posseïm) i Ri (detectar el desig insà per les coses innecessàries) és la definició d’aquest concepte, amb moltes referències a la cultura oriental però completament aplicable a la nostra. Un llibre que lliga tant els conceptes pràctics de com i perquè cal treure de casa les coses que no necessitem o no utilitzem, amb el benestar que proporciona al cos i al cor el lliurar-se de totes elles.

 

  1. Menos es más (Francine Jay): també anomenada Miss Minimalist, ja que escriu i dona consells sobre com viure amb menys coses a la seva web (www.missminimalist.com). També parla sobre les seves experiències personals i reflexiona sobre els plaers del minimalisme. El seu llibre descriu la metodologia que segueix ella per organitzar i ordenar una casa, desfent-te de tot allò que realment no necessites.

 

  1. El arte de tirar (Nagisa Tatsumi): aquest és el que he demanat jo a la meva carta. M’encanta tirar i recuperar espai a casa meva (em relaxa no veure acumulacions de coses embotides dins dels armaris i redueixo el temps que trigo en ordenar-les). Tot i això encara hi ha coses que se’m resisteixen a casa  que no hi ha manera de que surtin (records, roba que em va costar diners, coses dels meus fills,...). Crec que em podrà ajudar a decidir-me. Al llarg dels llibre l’autora va descrivint quins són els motius i quines excuses ens donem, que ens impedeixen llençar (donar, regalar, vendre, reciclar,...) coses que guardem però que no utilitzem.

No em voldria estendre més tot i que hi ha moltíssims més llibres que parlen sobre el tema. Però tampoc cal que ara ens atabalem i els vulguem llegir tots. Si voleu alguna recomanació en concret, no dubteu a posar-vos en contacte amb mi. I per Sant Jordi podem continuar amb el tema....

Dono per tancada aquesta sèrie de posts,  no sense abans desitjar-vos Bon Nadal a tot@s!!!

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/