NADAL (part 3)

Avui us parlaré d'un regal que no costa diners: el temps.

Blocs, disfrutant de l'ordre-Nadal 3 - regala temps

Si en els dos post anteriors us he donat idees de regals dels que no ocupen espai i no cal endreçar o dels de “tota la vida”, però regalats amb seny,


avui us voldria parlar d’un altre regal que podem fer aquests dies. És un regal que no costa diners, és fàcil de preparar i no cal embolicar-lo, però segur que tant els nostres fills com la gent que estimeu us l’agrairan molt. Regala TEMPS!!
Quantes vegades els prometem coses als nostres fills que al final no fem per falta de temps? O quantes vegades estem en una trobada familiar, xerrant tranquil·lament i sonen “bips”, “zums” o “piripits” anunciant notificacions al mòbil, que fan que la persona en qüestió s’aixequi i perdem el fil de la conversa? O directament perdem la conversa perquè aquesta excusa propicia que la resta també agafem els nostres mòbils i deixem de parlar?

Avui us voldria fer unes propostes que us serviran per regalar temps i atenció als vostres. I dic ATENCIÓ perquè no és el mateix estar AMB ells que estar PER ells. Cal que vegin que realment els estàs dedicant el teu temps (temps de qualitat com diuen). Com ho podeu aconseguir? Seguiu aquests passos:

  • Apaga el mòbil mentre estigueu reunits, ja sigui amb la família o amb els amics. D’aquesta manera evitareu distraccions i podreu concentrar-nos al 100% en el que esteu fent, mostrant respecte per la persona amb la que esteu ja que li demostrareu que el que us està dient és més important que consultar un missatge que hagis pogut rebre.
  • Evita altres distraccions com la televisió. Si estàs parlant o jugant amb algú, apaga la televisió. No sé a vosaltres però a mi, sense voler-ho, sempre se me’n van els ulls cap a la tele si està encesa i també trobo que és una falta de respecte per la persona amb la que estic.
  • Controla la teva postura: pot semblar una tonteria, però la manera en la que et poses per estar amb algú o els teus moviments, també poden delatar que tens més o menys ganes d’estar allà. Per mi no hi ha res pitjor que estar parlant amb una persona i que no t’estigui mirant o que a mitja frase teva en deixi anar una altra que no tingui res a veure amb el que estàs dient. Seu de manera relaxada, busca el contacte visual, escolta, i parla o pregunta quan l’altre hagi acabat. Transmetràs que t’interessa la conversa i augmentaràs la teva capacitat d’escoltar.
  • Fes preguntes: no hi ha una manera millor de demostrar que t’interessa una cosa que algú t’està explicant que fent-li preguntes al respecte. Ja sigui preguntant al teu fill si ha marcat un gol a l’hora del pati, si és que t’està explicant què ha fet avui a l’escola, o preguntant sobre la nova feina o un viatge a un amic familiar que t’ho estigui explicant, dones a entendre que escoltaves el que et deia, que ho trobes interessant i que en vols saber més. Deixar parlar a la persona i no dir res pot fer-lo pensar que parla sol i que tu no tens cap interès en el que et diu.
  • Ofereix la teva ajuda: també és una manera de regalar temps i atenció. Dedica part del teu temps a ajudar-los a fer els deures, a muntar una joguina que els hi hagi cagat el Tió, a preparar un àpat d’aquests dies de festa o simplement a parar la taula (si la cuina no és el teu fort!!). Moltes vegades les millors converses sorgeixen mentre estàs treballant colze a colze.

Aquest Nadal apaga les distraccions i estigues pels teus. Segur que t’ho agraeixen!!

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/