NADAL (part 1)

Ja està. Ja hi tornem a ser. Altre cop s’acosta el NADAL!!

Blocs, disfrutant de l'ordre-arriba el NadalEn breu a tots ens pujarà la febre del consum, del gastar i el de comprar sense sentit. Se’m posen els pèls de punta només de pensar-hi.


Quan fa que el Nadal ha deixat de tenir sentit i ha passat a ser una època de consum desenfrenat? El comprar per comprar s’ha imposat així com la idea de que qualsevol regal és vàlid, que l’únic que importa és fer el regal, tant se val el què sigui. I l’únic que s’aconsegueix amb això és omplir la casa de trastos.
M’agrada llegir però: això vol dir que qualsevol llibre que em regalin m’agradarà? No!!! Quina il·lusió fa rebre el llibre d’aquell autor/a que t’agrada tant. O aquell que fa temps que busques i no trobes enlloc....saber que la persona que et fa el regal ha pensat si és l’indicat per tu, ja és un regal en sí!!

El Black Friday, el Blue Monday, els descomptes abans d’hora...no ens deixem portar per la pressió que ens imposa la publicitat. A vegades sembla que si no compres aquests dies i el que ells et diuen, ja no podràs comprar res més.
Perdem una mica de temps pensant en les coses que agradaran a cada persona en concret. No perquè sigui un home ha de ser un aftersave o un cinturó ni perquè sigui una dona ha de ser un bolso o un perfum.

Dediquem un temps a pensar què hem de regalar, a qui i planifiquem les compres. A partir d’aquí: que podem aprofitar un d’aquests dies de descomptes? Perfecte! Però sinó, oblidem-los.

Jo, en els últims anys, i per tal d’evitar acumular coses innecessàries, m’he passat al bàndol dels que regalen i volen ser regalats amb experiències. Què vol dir regalar experiències? Doncs regalar coses per fer plegats:

  • Entrades pel teatre, cinema, parc d’atraccions,...
  • Sopars romàntics amb la teva parella.
  • Escapades per fer activitats a la muntanya o a la platja.

Es regala l’experiència de fer una cosa que t’agrada. No ocupa espai a casa però et queda el record del que has fet. M’encanta!!

Altres coses que es poden regalar, que no trobareu el dia del Black Friday, però que també us poden fer triomfar:

  • Passar una estona especial amb aquella persona, organitzar una sortida per visitar un museu o simplement dedicar-li un dia de la teva vida .....en resum, regalar temps, que és el que ara va tant escàs.
  • Un regal hand made o DIY (o sigui, alguna cosa feta a ma per tu).
  • Emmarca aquella foto que tan li agrada perquè la pugui posar en un lloc preferent de casa seva.
  • Prepara un CD/playlist amb les seves cançons preferides.
  • Cuina aquell plat que saps que li agrada tant però que fas tant poc....(per falta de temps).

Pensem regals realment especials i totalment dirigits a les persones que estimem. Quan se n’adonin de l’exclusivitat, el valoraran més que si rebessin alguna cosa que hagi costat més diners però que no digui res de tu.

 

Àmmia Serra | Enjoy Order

Enjoy Order neix per ajudar a persones o empreses que no tenen temps o no saben com organitzar les seves coses. Àmmia Serra és membre de l'AOPE, Asociación de Organizadores Profesionales de España.
e-mail: enjoyorder2017@gmail.com

Lloc Web: www.enjoyorder.net/