Nova “tarifa plana” de cotització Per als contractes indefinits

Quedaran excempts els primers 500 euros de la base de cotització

Blocs, gestoria luis-cotitzacio contractes indefinits

El dia 1 de març ha entrat en vigor la nova “tarifa plana” que pretén ser un nou incentiu per a la creació d’ocupació. El 31 de març deixarà d’estar en vigor la “tarifa plana dels 100 euros”, per la qual cosa fins a aquesta data conviuran ambdues, podent-se optar per una o altra.


En els supòsits de contractació indefinida a temps complet, l’aportació empresarial a la cotització a la Seguretat Social per contingències comunes, quedaran exempts els primers 500 euros de la base de cotització. A la resta de l’import d’aquesta base li resultarà aplicable el tipus de cotització vigent a cada moment. En definitiva, aquesta exempció suposarà un estalvi de 118 euros en les cotitzacions empresarials.

Si la contractació és a temps parcial, quan la jornada de treball sigui, almenys, equivalent a un 50 per cent de la jornada d’un treballador a temps complet comparable, es reduirà de forma proporcional el percentatge de reducció de jornada de cada contracte. Es podrà aplicar als contractes subscrits entre l’1 de març de 2015 i el 31 d’agost de 2016.

El benefici en la cotització s’aplicarà durant un període de 24 mesos, computats a partir de la data d’efectes del contracte. En les empreses de menys de 10 treballadors, finalitzat el període de 24 mesos, tindran dret a mantenir la bonificació durant 12 mesos més, si bé durant aquest nou període estaran exempts de l’aplicació del tipus de cotització els primers 250 euros de la base de cotització.

Entre altres requisits, aquest incentiu s’aplicarà quan amb el contracte que es pretén aplicar la reducció es produeixi un increment de la plantilla de l’empresa i a més a més, quan aquest increment es mantingui durant un període de 36 mesos.

Gestoria Luis

GESTORIA LUIS va ser fundada l’any 1944 per Antonio Luis Moreno. Anys més tard, el 1979, amb la incorporació d'Antoni Luis Reverter es dóna un impuls definitiu al creixement del despatx i suposa l’inici de la gestoria actual. Avui, és la tercera generació qui està al capdavant.

Lloc Web: www.luis.cat