L’exempció en l’IRPF dels sous meritats a l’estranger

Gestoria Luis. Article d'opinió.

Blocs, gestoria luis-excempcio IRPF

L’article 7 en la seva lletra p) de la Llei de l’IRPF regula l’exempció dels rendiments de treball percebuts per treballs realitzats a l’estranger.

Aquesta exempció només s’aplica a les persones residents fiscals a Espanya, i per tant, obligades a tributar a Espanya. Com a regla general es considera resident fiscal espanyol a la persona que ha estat residint a Espanya durant més de 183 dies durant l’any natural.


La llei no tan sols comporta conseqüències fiscals per al treballador sinó també per a l’empresari, ja que aquest tindrà l’obligació de practicar la retenció a compte de l’IRPF tenint en compte aquesta norma.

L’exempció s’aplica a les retribucions meritades durant els dies d’estada a l’estranger, amb el límit màxim de 60.100 euros anuals. Per al càlcul de la retribució corresponent als treballs realitzats a l’estranger, s’han de prendre en consideració els dies que efectivament el treballador ha estat desplaçat a l’estranger, així com les retribucions específiques corresponents als serveis prestats a l’estranger.

Els treballs s’han de realitzar en benefici d’una empresa no resident o amb establiment radicat a l’estranger. A més a més, al territori on es realitzen els treballs ha d’existir un impost similar al nostre IRPF i que no sigui un paradís fiscal.

Aquesta exempció és incompatible amb una altra prevista pels treballadors destinats a l’estranger i que és l’exempció dels complements sobre el salari que perceben els treballadors amb motiu del trasllat a l’estranger.

 

Gestoria Luis

GESTORIA LUIS va ser fundada l’any 1944 per Antonio Luis Moreno. Anys més tard, el 1979, amb la incorporació d'Antoni Luis Reverter es dóna un impuls definitiu al creixement del despatx i suposa l’inici de la gestoria actual. Avui, és la tercera generació qui està al capdavant.

Lloc Web: www.luis.cat