Ser humà en un món de transició

Els dies 25-29 setembre a París va tenir lloc el 20è Congrés d'aquesta quarta línia psiquista: la PSICOLOGIA TRANSPERSONAL

Blocs, apunts psicologics-psicologia transpersonal
Els dies 25-29 setembre a París va tenir lloc el 20è Congrés d'aquesta quarta línia psiquista: la PSICOLOGIA TRANSPERSONAL. És nova perquè integra totes les anteriors escoles i afegeix un MÉS ENLLÀ del propi EGO.


Hi havia moltíssimes persones de renom internacional i de casa nostra: Magda Solé, Jaume Mestres (de Barcelona). Directors de l'Institut de Psicologia Transpersonal de Barcelona.

Érem més de 250 persones, de moltes diferents nacionalitats. Tothom amb entusiasme i exposant les seves noves descobertes, experiències des de l'angle científic. El títol molt interessant: Ser Humà en un món en transició. Un món veloç, canviant, imprevist. Nous coneixements, noves tècniques. NOVA PRESA DE CONSCIÈNCIA

Per fer-lo humà –cosa que no hi porta la tecnolatria- cal, com es deia al Congrés: cultivar la interioritat. Anar a allò "trans-personal". Anar més enllà de l'ego.

A Barcelona també hi ha hagut el IX Congrés Internacional sobre FILOSOFIA I SALUT MENTAL. Certament, hi ha, a escala mundial, una preocupació per la salut global, a més de la física. ¿No vol dir aquesta preocupació alguna cosa seriosa i pregona? Un nou paradigma fet pels homes per als homes per superar idees o creences que no ajuden a créixer ni madurar.

Cal reflexionar-hi i aplicar-ho al nostre metre quadrat que ens posa en contacte amb els altres de forma real, no virtual ni amb fantasia. Aquí entra la salut integral de la persona.

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat