Fosbury , l'espai de tot l'altre esport

Richard Douglas Fosbury va introduir una nova tècnica de salt d'alçada anomenada 'Salt Fosbury

Esports 2017/2018, fosbury 29Richard Douglas FOSBURY, nascut el 6,març, 1947 és un atleta estatunidenc, ja retirat, especialista en salt d’alçada.


És mundialment conegut per ser l’introductor d’una nova tècnica de salt, anomenada SALT DE FOSBURY.

Doncs bé, la nova tècnica d’aquest atleta dona nom a la nova revista que fa uns anys ha sortit: FOSBURY. Trenta números en total: 26 en forma digital i 8 en paper. L’especificitat d’aquesta revista, i és molt important, és parlar de tots els esports llevat del futbol. Molt bon encert. Hi ha moltes i moltes minories esportives totalment desconegudes, però actives, presents i amb grans èxits. Gent selecta i coratjosa.

Qui se’n fa ressò? FOSBURY és lliure per l’expressió sense control de tots aquests esports. Està plena d’històries d’aquest món dels esports minoritaris, desconeguts. Una vera APOSTA que ha d'obtenir el seu èxit.

Tinc a les mans un número molt interessant: 27 jocs, 28 històries. Va ser un projecte d’aquesta revista digital, que el subtítol diu molt: L’espai de tot l’altre esport. Parla de persones importants des dels 1898 fins al 2012.

Hi ha la subscripció digital, però també la de paper. A més de subscriptor hi ha la de fer-se membre del Club Fosbury amb molt d’avantatges.

Crec que hem de felicitar aquesta idea de donar a conèixer els esports minoritaris. Importants, de casa nostra, amb medalles internacionals.

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat