Any nou de confiança esperançadora (i 2)

A vegades no estàs satisfet amb la teva vida, mentre moltes persones d'aquest món somien en poder tenir la teva vida

Blocs, apunts psicologics-any nou de confiansa-Arthur Ashe 2
Arthur Ashe va continuar escrivint: A vegades no estàs satisfet amb la teva vida..


mentre moltes persones d'aquest món somien en poder tenir la teva vida, un nen en una granja veu un avió que sobrevola i somia en volar. Però el pilot d'aquest avió sobrevola la granja i somia en tornar a casa. Així és la vida; gaudeix-la!! Si la riquesa és el secret de la felicitat, els rics haurien d'estar ballant pels carrers, però només els nens pobres ho fan.

Si el poder garanteix la seguretat, els VIPs haurien de caminar sense guarda espatlles. Però només els que viuen humilment, dormen tranquils. Si la bellesa i la fama atrauen les relacions ideals, les celebritats haurien de tenir els millors matrimonis. TINGUES FE EN TU MATEIX. Viu humilment, camina humilment i estima amb el cor. Fins aquí l'escrit que m'ha arribat. Certament en lloc de Fe, es pot posar CONFIANÇA ESPERANÇADORA.

Aquest nivell de Consciència que tot ésser humà hi és, l'envolta i té. Per saber-ne més d'aquest jugador que no va voler deixar com a herència la fama de tenista sinó per les seves accions socials, entri al Google i posi ARTHUR ASHE. Tota una vida de paradoxes i oxímorons. Que ben gestionat el món de les emocions. El seny hi era. Cor i Cap formant una sola unitat (oxímoron), no per separat (paradoxes).
No sempre coincideixes: és una dissonància cognitiva. Dissonància cognitiva és sentir-se malament quan alguna cosa ataca o qüestiona les pròpies creences.

 

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat