La otra cara oculta de las adicciones

Llibre que va ser publicat al mes d'abril del 2016.

Blocs, apunts psicologics-cara oculta adicciones
La Cara Oculta de las Adiciones (Editorial Chiado) és un llibre que va ser publicat al mes d'abril del 2016. El dono a llegir a persones que es desanimen en la lluita contra si mateix/a.


O les persones que es volen conèixer més a si mateix/a. Certament, és un llibre totalment personal, però les seves vivències narrades coincideixen amb les de moltes persones. Així m'ho deia una persona lectora, que el feia reflexionar moltíssim.

Aquesta mirada introspectiva de l'autor, descrita sense por i sense falsos decorats, també porta a una mirada de l'entorn. L'entorn pesa moltíssim en la formació de la personalitat. La societat actual en tant que tal no ajuda massa. És tota una mentalitat de tècniques, màquines, robots, controls, etc. La societat ofereix pocs valors, virtuts, emocions constructives. La lectura del llibre va despertant nous valors. El procés sempre és dinàmic. Oposició de forces interiors enfront de forces exteriors. Cal poder, en un moment donat, ESCOLLIR SERIOSAMENT i aleshores pots fer-te bon gestor dels fils del teu interior. Aquest és el tema del llibre.

Després d'haver vist les 9 personalitats diferents sempre hi ha una esperança, i ben real, de poder madurar, créixer i desenvolupar-se, sempre que es prengui la decisió de fer-ho. Sortosament hi ha moltíssimes persones en aquest tarannà de ser persones equilibrades amb si mateixes i en la relació amb les altres persones, totes dignes de ser respectades.

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat