Recursos humans o humans amb recursos

HUMANS AMB RECURSOS, sí!!!! RECURSOS HUMANS, no!!!

Blocs, apunts psicologics-recursos humans
HUMANS AMB RECURSOS, sí!!!! RECURSOS HUMANS, no!!! La raó és que l'ésser humà queda reduït a un mer recurs o instrument.


Si entreu en certes entitats, veureu el títol en despatxos de DEPARTAMENT d'informàtica, de recanvis, de gestió, d'atenció al client, de recerca. Com és ben lògic, tot al servei de l'entitat. Així i tot, també hi trobareu el de DEPARTAMENT DE RECURSOS HUMANS.

Es considera els treballadors com a recursos humans i no humans amb recursos. Això en certs moments pot generar neguit, ansietat, angoixa, baixa autoestima i altres reaccions psíquiques perquè l'ésser humà és tractat com un mitjà i no com una persona que té dignitat i se la mereix. En certs llocs, qualsevulla cosa, menys pensar per un mateix. Llevat que pensar sigui fructífer per l'entitat com és, avui en dia, el mindfulness. El mateix es podria dir també del concepte CAPITAL HUMÀ. L'Ésser Humà és un mitjà. Mercat de l'economia. (Columna 1752).

Sí, HUMANS AMB RECURSOS!!! És potenciar l'Ésser Humà. Fer emergir les qualitats que una persona té. Potenciar les virtuts o valors. Ser considerat amb dignitat. La mare embarassada, la persona emprenedora. La persona amb idees pròpies. Tot en funció, evidentment, de l'entitat i del seu benefici. Sortosament, hi ha moltes entitats amb aquesta filosofia o antropologia integral. Diferenciar aquests conceptes pot ajudar a prendre consciència de la realitat, més que del món imaginari.

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat