Un nou pradigma/model d'humanitat

Cal una nova consciència contra l'ésser humà màquina

Blocs, apunts psicologics-nova consciencia
El món està vivint un trasbals molt profund davant de tants canvis que les noves tecnologies ens permeten conèixer.


També la noció de temps i espai es viuen d'una altra forma. Facebook, whatsApp, instagram, telegram, linkedin, mòbil, skype, twitter, internet i un llarg etc. Els de 0 a 20 anys hi neixen. De 20 a 40 ben introduïts; i els altres com poden...
Tot aquest moviment va aixecant, des de fa molts anys, una nova forma de veure i viure la Humanitat: una consciència emergent d'unitat i totalitat. Per què?
El paradigma científic-racional no ha respost a la profunditat i inquietud de l'Ésser Humà. Les dues guerres mundials amb la nostra civil van marcar una forta inflexió. Tanta destrucció per què?
I aquesta destrucció continua avui en dia, al segle XXI. La cientificitat i la racionalitat no han abraçat la totalitat vital i existencial de l'Ésser Humà. La mateixa tecnologia s'ha tornat un negoci mortal contra la Humanitat. Angoixa existencial, depressions profundes, suïcidis de desesperació, dissonàncies cognitives; clams de pau, manifestacions de disconformitat, reivindicacions de drets i etc.
Tot està obrint una escletxa que va demanant una nova reconstrucció del món. Una nova forma de consciència que els poders polítics-financers intenten afogar, asfixiar, amagar amb el consumisme, els discursos de la por i sobretot amb l'alienació de pensar. Per això cal UNA NOVA CONSCIÈNCIA CONTRA L'ÉSSER HUMÀ MÀQUINA.

 

 

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat