Ànims!

Aquests dies ho tenim difícil per seguir cuinant. Les festes nadalenques solen ser un moment difícil pels cuiners i cuineres amateurs.

Instagram Tot a taula 2018/2019, sopar de nadalAquests dies ho tenim difícil per seguir cuinant. Les festes nadalenques solen ser un moment difícil pels cuiners i cuineres amateurs. Fins i tot pels més experts. Perquè aquests acostumen a plantejar-se reptes de novetat i dificultat que porten implícit un risc de fracàs, ja sigui la primera oca o l’enèsim fetge gras.

Tanmateix, ells tenen l’opció de tornar a territori conegut, a plats que els permeten recuperar l’autoestima. Per contra, el novell o l’amateur ha d’afrontar el seu fracàs de cara i sense xarxa. Amb una gran probabilitat de tornar, com a conseqüència, a les croquetes congelades i, en un cas extrem, als fideus yakisoba que només demanen aigua calenta.

I és que les festes nadalenques són propenses a la crítica gastronòmica. Ni que sigui pel fet de reunir al voltant de la taula tota la família. Perquè, entre tanta gent, és fàcil que algú trobi el brou una mica fort de gust, el gall una mica sec i fins i tot la taronja un punt àcida.

Si heu patit algun d’aquests tràngols, no us desanimeu. D’ànimes insensibles i crítics sense títol n’hi ha molts. Deixeu-me doncs que us doni un consell: no defalliu perquè ningú neix ensenyat. Encara que alguns s’esforcin a no aprendre, com a mínim, a callar. Perquè segur que el vostre crític o crítica no és el primer cop que posa aigua al vi del vostre aprenentatge culinari.

L’únic que heu de fer és prendre nota de la crítica i guardar-la a la pàgina del llibre d’on heu tret la recepta. Així, quan l’any vinent s’acostin les festes i l’obriu, tindreu evidència del que ha passat aquest any i podreu actuar en conseqüència.