A classe!!

Si sou servits. Per Francesc Murgadas.

Trobo a faltar una més intensa, molt més intensa, pedagogia de les administracions públiques sobre la conservació correcta dels aliments. Perquè les campanyes d’alerta sobre els perills dels aliments en mal estat –sobretot ara que començarà a venir la calor- estan molt bé, però si no van acompanyades de claus simples i entenedores, l’únic que fan és traslladar al consumidor més conscienciat el neguit de no saber si allò es pot o no dur a la boca o a la cassola. Poca gent té clar que l’aire de la nevera pesa més com més fred està i, per tant, que la zona més fresca de la nevera es la part baixa. El record encara present del congelador a la part superior i no aïllat de la resta de la nevera, segueix mantenint l’esquema de la nevera de fa uns anys. Com no té present que el sistema no-frost, avui ja universal, retira d’aquest aire bona part de la humitat que els productes tenen o produeixen, fet especialment important per les verdures que, si no estan protegides, perden ràpidament humitat i es panseixen. I tampoc reflexiona que, si les tanca en una bossa lligada, la manca de renovació d’aire acumula humitat i afavoreix l’aparició de floridures i altres alteracions.

I clar, de tot això, ningú en parla. Uns per creure, erròniament, que la gent ja sap prou i que no cal explicar-ho. Els altres perquè pensen que, si pregunten, seran objecte de riota per part dels demés, savis ells. Cal trencar el cercle viciós. Preguntar i explicar. Ens hi juguem la salut. La nostra i la dels demés. Perquè, no ho dubteu, els que volen vendre més, no sols es dediquen a lloar el seu producte. També, de forma més o menys dissimulada, intenten desprestigiar al competidor. I un missatge negatiu, en el món que vivim, sempre té més ressò que un de positiu.Perquè ningú explica que un aliment ben cuit té menys possibilitats de fer-nos mal que un de cocció curta, avui tant a la moda? A condició, evidentment, que sigui consumit en un termini raonable. Que una cosa és cuinar i una altra ben diferent, fer conserves.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: