Papallones

Isidre Julià i Avellaneda. mataroní de l’any 1972

Anem pel món tan enderiats -i sovint ni en sabem la causa ni ens n’interessa- que hem convertit la vida en una cursa contra-rellotge. El resultat -paradoxal- arribar tard arreu.De vegades, hom, quan ja entra en la situació de jubi­lat espera que tot giri amb més parsimò­nia; que quedi temps per tot allò que quan el re­llotge de control et lligava i n’eres l’esclau no podíem aconseguir. Doncs, no!.Oblidarem les excepcions que cal dir que -en gene­ral- corresponen a tarannàs que ja de lluny -per genètica, diem, ara- ja practicaven la saludable i confortable habilitat de practicar aquell merave­llós costum casernari de “no fer avui el que puguis fer demà”.O bé la sàvia orientació anti-estrés i relaxant de no fer dempeus el que es pugui realitzar assegut i ni assegut allò que pot solucionar-se ajaçat.I, llavors, comprovem que anem de bòlit, exactament igual que abans i que ens movem al compàs d’un rellotge propi, esbojarrat que només es detura quan se’ns acaba la nostra pila.No tenim lleure, ni que sigui per evocar dolceses del nostre passat. I el més trist és que, si per una fortuïtat en rebem una alenada recordatòria- en el visor retrospectiu d’allò que ens en fou consubs­tancial- no en sentim la pèrdua i ni ens fibla cap remordiment a nivell de bé perdut.Fa pocs dies, vaig veure una papallona solitària i se’m féu present que d’ençà un munt d’anys no n’havia vista cap. Ens han acostumat a desusar objectes i trams emo­tius de la vida perquè davant l’allau dels nous impactes, ens esdevé més còmode desatendre’ns de llur presència, malgrat que continuïn vàlids.Recordo una ciutat de Mataró on en els diminuts patis particulars sempre ornats de terraplens florals i en l’arbreda de les places i ja no cal dir en la ruralia més pròxima, veritables i nodrits eixams de papallones, mun­taven en l’espai escènic del paisatge ambiental, un ballet a ritme lent, un espectacle amb reflexos multicolors en la incidència dels raigs lumínics. Un espectacle gratuït i d’una bellesa  encomanadissa. Un goig, sembla que definitivament, perdut...

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: