Imprimir aquesta pàgina

“The Last Exorcism Project”

El último exorcismo. Daniel Stamm. EUA. 2011

L’argument:

Un sacerdot evangelista vol destapar tota la farsa que hi ha darrere dels exorcismes i accepta que un equip de documentalistes el filmi realitzant-ne un. L’exorcisme, però, no acaba sortint com s’esperava...                                     L’anècdota:

La pel·lícula va realitzar una exitosa campanya viral mitjançant Chatroulette, un popular web de xat online aleatori. En ella, una noia es començava a desbotonar suggerentment la samarreta quan de sobte, es transformava en un monstre.                                               Diagnòstic:

Si una cosa funciona, per què canviar-la? Això és el que es devien preguntar els productors de ‘El último exorcismo’ abans de realitzar una de les millors pel·lícules de terror de l’any. ‘El último exorcismo’ fa por, té un argument interessant, i amb la seva alta tensió que va “in crescendo” et fa estar enganxat a la butaca durant 90 minuts. La història realment és molt intel·ligent perquè satisfà tant al públic que no creu en exorcismes i temàtiques similars, com al que sí. El desmantellament dels mites que hi ha al voltant dels exorcismes i la racionalitat són el tema cabdal de la història. Tot i això, la pel·lícula és guarda un as a la màniga per deixar la porta entreoberta i permetre que cadascú acabi pensant el que vulgui. Per tot plegat, sensacional.Només té una pega, i és que el format amb que t’explica tot això no és gens original, per no dir directament que està copiat dels seus referents. I és que ‘El último exorcismo’ és la suma de ‘El proyecto de la Bruja de Blair’ i ‘·REC’, però adaptat als exorcismes. Això li resta punts dins del gènere, però, tot i això, no desmereix -més enllà de l’evident- la grandesa d’aquesta pel·lícula de terror.                                              Efectes secundaris:

Imprescindible per als fans del terror i/o dels exorcismes. De les millors pel·lícules de terror de l’any. Fa por, molta.