“Sandler rebaixat per Disney”

Más allá de los sueños. Adan Shankman. USA. 2009

L’argument:

La vida del manetes d’un hotel canvia per sempre quan s’adona que els contes que explica als seus nebots abans de dormir es converteixen misteriosament en realitat a l’endemà.

L’anècdota:Adam Sandler està acompanyat de cares molt televisives com, per exemple, Courteney Cox, la Mónica de Friends; Keri Russell, Felicity, i Lucy Lawless, la mítica Xena. A més, el toc cinematogràfic el posen el protagonista de Memento, Guy Pearce, i el britànic Richard Griffiths.

Diagnòstic:

L’última barrabassada de Sandler arriba, per primera vegada, sota el segell Disney i això provoca que el còmic, acostumat a fer el pallasso amb una alta dosi de mala llet i escatologia, hagi hagut de deixar de banda les seves “males costums” per poder dirigir-se a tots els públics. Segueix sent bandarra, sí, però rebaixat amb una dosi de Disney. Malgrat aquest Sandler suau, Disney construeix una pel·lícula familiar però més àcida del que qualsevol podria esperar d’una producció de la casa de Mickey Mouse. Una pel·lícula d’aventures original i que dóna tot el poder a la imaginació dels nens. Del que no se salva ni Sandler, però, és del final feliç que deixa tothom content.Efectes secundaris:

Història entreinguda per a petits i grans que ens fa passar una bona estona amb el seu humor i efectes especials, però que ens deixarà regust a clàssic Disney de sobretaula de diumenge.