El festival de fotografia analògica Revela’T prepara la seva 8a edició

Cristina Garcia Rodero inaugurarà una edició amb fins a 50 exposicions a Vilassar de Dalt, del 25 de setembre al 4 d’octubre, i activitats a Barcelona, L’Hospitalet, Torroella de Montgrí, Cádiz i Eibar

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 31 Juliol 2020 10:46

Revelat fotografia

El festival de fotografia analògica Revela’T celebrarà la seva vuitena edició del 25 de setembre al 4 d’octubre. "En un any especialment difícil per la situació d’emergència cultural" l’organització treballa ja en les més de 50 exposicions previstes a Vilassar de Dalt, la fira comercial i els punts de venda d’obra fotogràfica. En paral·lel, consolida l’Off Revela’T a Barcelona, i incorpora localitzacions com L’Hospitalet, Torroella de Montgrí, Cádiz i Eibar. Vanessa Winship, Bryan Schutmaat, Juan Manuel Castro Prieto, Luís Baylón i Txema Salvans, plats forts d’aquesta edició, amb permís de Cristina García Rodero, que no hi exposarà però serà homenatjada en la jornada inaugural i parlarà sobre el seu últim treball realitzat a la Índia.

El fil conductor de l'edició és la fotografia humanista. I coincidint amb el 65è aniversari de l’exposició 'The Family Of Man', comissariada per Edward Steichen, Revela’T pren la icònica mostra com a leitmotiv per a la vuitena edició. La fotografia humanista pren la persona com a eix vertebrador, retratant la vida ordinària amb la mirada posada en la projecció d’un futur carregat d’optimisme.

Més informació al web oficial del Festival Revela'T

Revelat fotografia
La inauguració oficial de Revela’T 2020 tindrà lloc el 25 de setembre al Teatre de la Massa de Vilassar de Dalt, amb un homenatge a la fotògrafa Cristina Garcia Rodero. Aquell dia serà doblement protagonista, ja que oferirà una ponència sobre el seu últim treball realitzat a la Índia.

El festival també recordarà el fotògraf Elliott Erwitt, protagonista del documental 'Silence sounds good'. Amb la seva opera prima, Adriana López Sanfeliu aconsegueix un gran retrat íntim de l’artista a la seva feina, guanyador del Dart Festival 2019. El altres noms destacats de l'edició seran Vanessa Winship, Txema Salvans, Bryan Schutmaat, Juan Manuel Castro Prieto, Rafael Trapiello, Luis Baylón i Denis Dailleux.

Revelat fotografia

Activitats del festival

El festival repassarà i retrà homenatge a l’extensa i atrevida trajectòria de García Rodero abans de donar el tret de sortida al cap de setmana més complert d’aquesta edició, que convocarà a la població del Maresme una fira comercial, un mercat fotogràfic, la trobada internacional del festivals de fotografia Labsurfing, 25 xerrades i el projecte artístic 'La ínsula nómada', de Juanan Requena.

Revela’T tornarà el 31 d’octubre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona per celebrar la jornada Start Day. Amb personalitats destacades del mon de la cultura que reflexionaran sobre l’art i la creativitat amb ponències i taules rodones. Activitats participatives i per als més petits i consultories amb experts completaran el programa de la jornada.

Es consolida l’Off del festival a Barcelona i s'hi sumen L’Hospitalet, Torroella de Montgrí, Cádiz i Eibar

Quant a la resta del programa 'Off' del festival a Barcelona, i la incorporació de les ciutats de L’Hospitalet, Torroella de Montgrí, Cádiz i Eibar, encara no se'n coneixen els detalls.